- Reklama -

Peníze nebo charakter? Co stojí za výměnou Hamiltona do Calgary?

- Reklama -

A je hotovo. Přestup Dougieho Hamiltona z Bostonu do Calgary byl včera definitivně stvrzen podpisem nového šestiletého kontraktu, který kanadskému obránci vydělá 34,5 miliónů dolarů. Zatímco generální manažer Brad Treviling si mne ruce, jaká že se mu povedla parádní výměna, z Hamiltonova bývalého působiště se začínají šířit znepokojivé zvěsti. Jeho odchod z Bostonu údajně nebyl zapříčiněn přemrštěnými finančními požadavky dvaadvacetiletého beka, nýbrž jeho spory s ostatními spoluhráči.
„Snažím se tomu nevěnovat pozornost. V posledních dnech se toho událo opravdu hodně. Nejdříve moje výměna, teď podpis nové smlouvy. Začíná další etapa mého života a já se nechci ohlížet zpátky do minulosti. Člověk se nesmí nechat zviklat kdejakými povídačkami…momentálně vám můžu říct jenom to, že jsem tak nadšený a spokojený, jak jen můžu být,“ vyjasňoval Hamilton na včerejší tiskové konferenci, která se konala krátce po podpisu jeho nového kontraktu.
Novináři se Hamiltona několikrát dotazovali na článek zveřejněný deníkem Boston Herald, jehož autor Stephen Harris v něm citoval slova nejmenovaného asistenta generálního manažera: „Slyšel jsem, že ho spoluhráči neměli příliš v lásce. Údajně proto, že byl namyšlený a s ostatními kluky moc nekomunikoval. Většina z nich ho nemusela.“ Hamilton se ke komentování těchto zvěstí příliš neměl.
To generální manažer Flames Brad Treliving je označil za „trapné kecy“ a připomněl, že jeho organizace si dvaadvacetiletého obránce před jeho příchodem do Kanady důkladně prověřila.
„Je spousta věcí, které mi v noci nedávají spát. Ale Dougieho osobnost mezi ně nepatří. Vložili jsme hodně energie do toho, abychom zjistili, jestli tento obránce zapadne do našeho týmu. Jak na ledě, tak v šatně. Velká část našeho úspěchu tkví v celkovém prostředí, které se tady v Calgary snažíme vybudovat. Proto se zaměřujeme nejen na hokejové kvality hráčů, ale i na ty lidské. A v případě Dougieho se nevyskytlo nic, co by nám dělalo vrásky na čele,“ řekl Treviling.

Hamilton si v průměru vydělá 5,75 miliónů dolarů ročně, což z něj pro nadcházející ročník učiní nejlépe placeného hráče na soupisce Flames. Výrazně si tak polepší ve srovnání s jeho předchozím, ještě nováčkovským kontraktem, který mu ročně vynesl 832 tisíc USD (bez bonusů). Nabízí se tedy další otázka – jak se vyrovná s vyšším platem a z něj vyplívající větší zodpovědností?
„Myslím si, že za posledního a dva a půl roku v Bostonu jsem se výrazně zlepšil, a doufám, že tady v tom budu pokračovat. Pod jistým tlakem jsou v podstatě všichni hráči. Vy se snažíte ovlivnit to, co můžete, a chcete ze sebe dostat to nejlepší každý večer,“ řekl Hamilton.
Pokud do kádru Flames zapadne a bude se nadále zlepšovat, pak má kanadský klub zaděláno na jednu z nejlepších defenzív v celé NHL.
V obraně Calgary najdeme kapitána Marka Giordana, který byl před zraněním horkým favoritem na Norris Trophy pro nejlepšího obránce zámořské soutěže. Působí zde Dennis Wideman, čtvrtý nejproduktivnější zadák letošní sezóny. Brankářům vypomáhá Kris Russell, jednoznačně nejúspěšnější hráč v počtu zblokovaných střel v celé NHL. Opomenout nelze ani T.J. Brodieho, jednu z největších hokejových „raket,“ která v posledních dvou letech rozjasnila hokejovou oblohu. Teď záleží pouze na tom, jak k nim zapadne Hamilton.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -