- Reklama -

Peníze nerozhodují. Pro Maroona bylo hlavní, aby byl nablízku synovi

- Reklama -

Fanshop týmuPatrick Maroon musel na své místo v NHL dlouho čekat. Drahnou dobu strávil ve Philadelphii, kde však příležitost nedostal. Ledu arén NHL se šestá volba Flyers v draftu 2007 dočkala až v dresu Anaheimu v sezoně 2011-2012. Od té doby prošel ještě Edmontonem a New Jersey. Za USA si zahrál na světovém šampionátu. Před letošní sezonou si jako volný hráč zvolil návrat do svého rodného St. Louis, přestože jinde mohl brát větší peníze.
„Opravdu jsem se těšil na volný trh. Bylo to poprvé, co jsem do něj vstupoval,“ začal svoji vzpomínku Patrick Maroon. „Ale moc dobře to nešlo. V proběhlé sezoně jsem získal 43 bodů a doufal jsem, že dostanu přidáno. Jenže ačkoliv jsem měl zprávy, že se o mě týmy zajímají, tak žádné nabídky neposílaly,“ popsal svoji situaci třicetiletý útočník.
Edmonton nechtěl přidat
Přestože strávil konec sezonu v dresu Ďáblů, tak trochu kalkuloval s návratem do Oilers, kde zažil svůj životní ročník, když nastřílel 27 branek. Vyjednávání ale krachla a pravé křídlo se rozhodlo změnit agenta. Nakonec se mu na stole sešly nabídky od New Jersey, Arizony a St. Louis. Vyhráli poslední jmenovaní s roční nabídkou na 1,75 milionů dolarů.
Podepsat takového hráče za tak málo peněz považuje většina hokejových expertů za skvělý počin od vedení Blues. „Chtěl jsem slyšet, že mě v týmu chtějí a věří, že jim pomůžu. To jsme cítili od Arizony, New Jersey a St. Louis. V Arizoně mi nabídli dvouletou smlouvu, Devils zase více peněz. Ale nakonec jsem se rozhodl věřit v sám sebe a podepsal roční dohodu za mnohem méně peněz,“ vybavil si letní dny.




Hlavní slovo v rozhodování ale měl Maroonův syn Anthony, který žije v St. Louis. „Můžu hrát ve svém rodném městě. Budu na blízku synovi. Nemůžete dát cenovku na rodinu. Jen za září jsem ho viděl více než v posledních devíti letech, kdy jsem neustále cestoval po různých angažmá,“ řekl své důvody hráč St. Louis Blues.
„Když jsem vyjel na led před prvním utkáním letošní sezony v dresu Blues, byl jsem naměkko. Věděl jsem, že je tam celá moje rodina, s Anthonym jsem se zdravil za sklem při rozcvičce. Byl to jeden z nejlepších momentů v mém životě,“ ukončil své vyprávění útočník, jenž zatím stále čeká na premiérovou branku v dresu s notou.
Na celé video se můžete podívat zde:

Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -