- Reklama -

Perfektní načasování. Kojoti představili hokejovou vzácnost

- Reklama -

V době, kdy se Spojené státy potýkají s rasovými nepokoji a hokej řeší, jak být více přístupný minoritám, přišli Coyotes s dobře načasovanou zprávou.
Novým prezidentem a výkonným ředitelem klubu jmenovali Xaviera A. Gutierreze, který se stal historicky prvním Latinoameričanem, jenž v NHL dosáhl na tyto pozice.


„Jsem nesmírně pyšný na to, že jsme z Xaviera udělali prvního latinskoamerického prezidenta některé z organizací NHL,“ uvedl v prohlášení majitel celku Alex Meruelo, který se sám loni stal prvním Hispáncem s majoritním podílem v celku National Hockey League.
„Je to významný milník pro Kojoty i celou NHL. Znám Xaviera přes deset let. Je to ostřílený manažer s více než 20 lety zkušeností z byznysu a investic,“ prohlásil Meruelo.
Gutierrez se k Arizoně připojí poté, co opustil místo jednatele firmy kalifornské investiční skupiny Clearlake Capital Group.
„Chceme vybudovat dlouhodobě finančně stabilní a prosperující organizaci a našim hlavním cílem je přivést do Arizony Stanley Cup,“ cituje klub Gutierreza slova.
Duo Meruelo – Gutierrez je v zámořském hokejovém prostředí naprostou raritou. Latinoameričané a Hispánci jsou totiž v Severní Americe hokejem takřka netknutou minoritou.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -