- Reklama -

Perry hattrickem odstřelil Toronto, Andersen pomohl čistým kontem

- Reklama -

Hattrick Coreyho Perryho a 28 zákroků brankáře Frederika Andersena, to byly hlavní příčiny hladkého vítězství Anaheimu. Kačeři nedali ve středu na vlastním hřišti Torontu nejmenší šanci a po vydařené první třetině a pojistce ze závěru do prázdné klece zvítězili nad Javorovými listy 4:0. Anaheim tak ukončil proti Torontu sérii šesti porážek v řadě.
Corey Perry si připsal svůj třetí hattrick v sezóně. Poslední dobou se mu ale moc nedařilo. Šlo o jeho první zápas s více jak jedním gólem od 29. listopadu. Pomohl tak spoluhráčům zbavit se traumatu Toronta. Když Anaheim s tímto celkem začátkem ledna naposledy prohrál, Perry u toho kvůli zranění nebyl. Spoluhráč Ryan Getzlaf mu nahrával na první dvě trefy.
„Co jsem se vrátil, je to náročné, ale snažím se zlepšovat. Všechno už začíná zase vypadat na sto procent,“ řekl Perry, který naskočil do hry po zranění a vynechání deseti zápasů 31. prosince.
Skóre otevřel ve 13. minutě Kyle Palmieri. Jeho střela se odrazila od středové tyče zadní konstrukce branky a vylétla ven. Hrálo se dál a naštěstí pro domácí poslal v krátkosti puk za záda Berniera znovu Hampus Lindholm. O jeho trefě už nebylo pochyb, kamerový záznam však nakonec odhalil, že střelcem branky byl už před ním Palmieri.
„Byl jsem si jistý na 99,9 procenta, ale píšťalka nezazněla, takže jsem byl potom, co jsem se začal radovat, trochu nervózní,“ přiznal později střelec. „Naštěstí, Hampus to tam poslal pro jistotu vzápětí znovu, aby vše pojistil.“
V 6. minutě druhé třetiny načal svůj čistý hattrick Perry, trefil se ranou zápěstím z mezikruží. V 15. minutě po krásném pasu od Getzlafa ujel do brejku a skóroval podruhé. Třetí trefu, celkově osmnáctou v sezóně, si připsal Perry dlouhým pokusem z vlastního obranného pásma do prázdné klece.
Anaheim vyhrál čtvrtý zápas z pěti. Úplně odlišné pocity zažívá Toronto, které se nevídaně trápí. S Anaheimem prohrálo druhé utkání v řadě s nulou, když odhlédneme od trefy do prázdné brány v závěru utkání s Columbusem, nepřekonali střelci Maple Leafs soupeřovy brankáře už osm třetin!
„Nečekáte, že prohrajeme s nulou podruhé za sebou. Dnes jsme měli hodně problémů ve středním pásmu. Nedařilo se nám ho přecházet, nedostávali jsme puk dostatečně hluboko,“ řekl k porážce zklamaný útočník hostů Daniel Winnik.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -