- Reklama -

Perry rozšířil řady Triple Gold Clubu

- Reklama -

Během světového šampionátu stanul Corey Perry v centru pozornosti především kvůli kontroverznímu zákroku na finského mladíka Patrika Lainea, těsně po jeho skončení ale sbíral kladné body. Když vítězným Kanaďanům věšeli po finále na krk zlaté medaile, vstupoval útočník Anaheimu do elitní společnosti, která rovněž nese v názvu cenný kov. Perry je 27. členem Triple Gold Clubu sdružujícího vítěze mistrovství světa, olympijských her a Stanleyova poháru.
Jednatřicetiletý forvard získával trofeje v opačném pořadí. S Ducks ovládl NHL v roce 2007, obtížen zlatem z her pod pěti kruhy se vracel o tři roky později (Vancouver) a znovu předloni z ruského Soči.
Na „trojkorunu“ zatím dosáhli hokejisté čtyř národností, figurují mezi nimi i Češi Jiří Šlégr s Jaromírem Jágrem. Počáteční období a polovina minulého desetiletí patřila Švédům, kteří mají v klubu devět reprezentantů, před koncem tisíciletí dodali šest zástupců Rusové. V poslední době dominují Kanaďané, Perry je už desátým z nich. Zapomenout nesmíme ani na trenéra Mikea Babcocka, jediného člena z kategorie funkcionářů.
Za pár týdnů by se k nim mohl připojit další z krajanů, to pokud Stanley Cup získá jeden z klubů Západní konference. V St. Louis čeká na zkompletování sbírky obránce Jay Bouwmeester (vyhrál MS v letech 2003 a 2004 a poslední olympiádu), možná poslední naději živí rovněž útočník Patrick Marleau ze San Jose. Ten byl u stejných triumfů jako Bouwmeester, navíc už má i zlato z olympijských her 2010.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -