- Reklama -

Perry s Getzlafem sfoukli Plameny, Hudler nedohrál

- Reklama -

Honda Center zůstává pro hokejisty Calgary zakletou halou, naposledy zde vyhráli před devíti roky. Do bilance zahrnující zápasy v základní části a play off přibyla ve čtvrtek výhra Ducks 6:1. Čtyřmi body si při ní vylepšili statistiky Corey Perry (2+2) a Ryan Getzlaf (1+3).
„Mám pocit, že příprava se nám vyplatila,“ pousměje se kapitán Kačeřů, kteří po hladkém postupu před Winnipeg týden čekali na další ostrý zápas. „Dneska jsme tvořili hru, dobře bruslili. Po většinu času se nám dařilo držet se našeho plánu.“
Když na začátku třetí třetiny oba skórovali při přesilovce, nebylo už co řešit. Flames sice v předchozím průběhu sezóny byli mistry obratů v závěrečném dějství (to ostatně Kačeři také), ale tentokrát se zmohli už jen na kosmetickou úpravu skóre. Frederika Andersena připravil v 50. minutě o nulu Sam Bennett.
„Getzlaf s Perrym se svými postavami a schopnostmi dnes předvedli velkou show,“ uznává kouč Plamenů Bob Hartley. „Jsou to sportovci světové třídy a ikony jejich klubu, dneska se to ukázalo.“


Hrálo se jinde:


Brankář Calgary Jonas Hiler, který chtěl svému bývalému zaměstnavateli ukázat, že ho loni neměl propouštět ze svých služeb, vydržel mezi tyčemi jen 22 minut. V úvodním dějství ho překonali Matt Beleskey s Patrickem Maroonem, na začátku druhého ho po vyjetí zpoza branky vyprovodil na střídačku Perry. O osm minut později už se čistým štítem nemohl pochlubit ani náhradník Karri Rämö.
„Je potřeba zjistit, kde se staly chyby, a poučit se z nich do dalšího zápasu,“ uvědomuje si Hiller. „Všichni to víme. Nikdo nebyl spokojený se svým výkonem, všichni se musí zlepšit. Jsme týmem, který normálně své protivníky trumfne svojí pracovitostí, ale dneska to bylo naopak.“
Abych těch pohrom pro Flames nebylo málo, přišli ještě o dva útočníky. Nejproduktivnější hráč základní části Jiří Hudler odešel předčasně do šaten ve 24. minutě, Michael Ferland nenastoupil už ani do druhého dějství. O charakteru jejich zranění zatím klub nevydal bližší zprávy.
„V pátek je lékaři znovu vyšetří,“ uvedl jen trenér Hartley. Času na rehabilitaci budou mít marodi relativně dost, další zápas je na programu až v neděli.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -