- Reklama -

Pět borců NHL, kteří budou příští sezónu smutnit

- Reklama -

Fanda NHLZopakovat výjimečný ročník (nebo ročníky) není nikdy jednoduché. Mnohdy na sebe vytvoříte taková očekávání, že se pak s nimi těžko perete. Někdy mohou za špatné výkony zranění a někdy, ač to zvlášť my muži neradi slyšíme, už nás zkrátka dohání věk a fyzička není taková, jako kdysi bývala. Podívejte se s námi na pět borců, které nejspíše čeká o něco horší sezona než ta letošní.

Jordan Binnington
Utajený spasitel. Až do ledna letošního roku měl ve statistikách jen jeden krátký štěk v NHL. Na scénu přišel, když bylo Bluesmanům nejhůře a potáceli se u dna. Od té chvíle je to už známý příběh. Ve zbývajících 32 utkáních základní části si připsal 24 vítězství. Stanovil nový rekord, když si jako první nováček v historii připsal v play-off všech 16 vítězství potřebných ke Stanley Cupu.
Před nadcházejícím ročníkem podepsal jako omezený volný hráč prodloužení smlouvy s Blues. I vedení současného šampiona nechtělo zbytečně riskovat a okamžitě si uvázat Binningtona na spoustu let za hromadu peněz. Kompromisem se stal bridge contract na dva roky za 4,4 milionů dolarů ročně. Jak si poradí ve své druhé sezoně? Už není neznámý, dočká se větší porce práce. Nikdy však na žádné úrovni neodchytal za jeden ročník více než 50 zápasů. I proto to vypadá, že to bude mít hodně složité.
Robin Lehner
Další brankářská hvězda loňské sezony. Před uplynulým ročníkem porazil své démony, naučil se zvládat svoji nemoc a poprosil GM New Yorku Islanders Loua Lamoriella o šanci. Osmadvacetiletý Švéd ji využil beze zbytku. Odměnou za jeho výtečné výkony byla William M. Jennings Trophy, kterou získal společně s parťákem Thomasem Greissem. Za vůli pokračovat v profesionální kariéře a vlastně i v životě zase Bill Masterton Trophy. Jako sladký bonbonek zkompletovala triumvirát i nominace na Vezina Trophy.
Nyní si bude po roce opět zvykat na nový tým. Jako volný hráč podepsal roční smlouvu s Chicagem Blackhawks, kde už pár let trnou při pohledu na zdravotní kartu své dosavadní jedničky Coreyho Crawforda.
V poslední sezoně Lehnerovi ke skvělým číslům pomohla i propracovaná defenziva, která je devizou kouče Barryho Trotze. To v Chicagu očekávat nemůže.

Joe Pavelski
Dosavadní kapitán San Jose Sharks prožil další výtečnou sezonu. Od ročníku 2007-2008 (nepočítáme-li výlukový ročník 2012-2013) drží sérii, kdy nastřílel alespoň 20 branek v základní části. Konzistence je jeho druhé jméno. V play-off se pral s následky otřesu mozku, přesto ale byl pro Žraloky nepostradatelný.
Při otevření volného trhu se rozhodl, že má Kalifornie po 13 letech dost. Nově se bude hlásit v Dallasu. Podepsal tříletou dohodu na sedm milionů ročně. Věk však nikdo nezastaví a není jisté, že na konci smlouvy se bude ještě Stars vyplácet. Přeci jen, naposledy vstřelil hráč starší 35 let v jednom ročníku 38 branek v sezoně 2007-2008. Vyjde Pavelskému spolupráce se Seguinem nebo Bennem?
Pierre-Luc Dubois
Jednadvacetiletý Kanaďan mohl ve svých prvních letech profesionální kariéry těžit z toho, že měl na křídle ruskou superstar Arťemije Panarina. Ten však odešel jako volný hráč do New Yorku Rangers. Svých letošních 27 branek a 61 bodů tak bude Dubois velmi těžce překonávat. Obzvláště když zvážíte i odchody Matta Duchena a Ryana Dzingela, které dále oslabily ofenzivu Blue Jackets.
Je jasné, že na něm nyní bude ležet větší míra zodpovědnosti a bude na něj upřeno mnohem více očí. Dokáže se s tím mladík poprat, nebo se dočká výkonnostního propadu?
Fanda NHL
Leon Draisaitl
Syn někdejšího trenéra Hradce Králové nebo Pardubic bodově explodoval v sezoně 2018-2019. Urostlý rodák z Kolína nad Rýnem do poslední chvíle bojoval o čelo střelecké tabulky, překonal také hranici 100 bodů. Za jeho úspěchem hledejte především fakt, že se na ledě mnohem častěji potkával s megahvězdou Connorem McDavidem. Oba spolu odbruslili přes 800 minut, téměř dvakrát tolik než rok předtím.
Nový kouč Oilers Dave Tippet se nechal slyšet, že se mu líbí pokračování kanadsko-německé spolupráce. Navíc Olejáři přivedli zkušeného střelce Jamese Neala, se kterým počítají do McDavidovy formace. Draisaitl by ale mohl kvůli rovnoměrnějšímu rozložení sil nastupovat ve druhém útoku. Dokáže dosáhnout podobných čísel, když na to bude „sám“?
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -