- Reklama -

Pět gólmanů, o které se může strhnout mela

- Reklama -

Sezóna 2019/20 sice stále pauzíruje, podívat se na to, co nás čeká v offseason, však zakázáno není. V tomto článku poukážeme na pět potenciálně nechráněných volných brankářů, kteří by byli na trhu výsostně cenným zbožím.
Vidíte to jinak? Napište nám do komentářů.

Pět obránců, o které se strhne bitva

OZ – odehrané zápasy, ÚZ – úspěšnost zákroků, IGZ – inkasované góly na zápas

Robin Lehner

Věk: 28
Cap-hit: 5 mil. USD
Tým: Vegas

OZ bilance ÚZ IGZ
36 19-10-5 .920 2.89

Kolem Lehnera se odvíjí zajímavý příběh. Do Vegas se dostal během překvapivého trejdu a jeho úkolem bylo krýt záda Marcu-André Fleurymu. Lehnerova čísla však byla v tomto ročníku lepší, než na jaké dosáhl jeho „sok“.
Zatímco Fleurymu zbývají z kontraktu s cap hitem sedm miliónů ještě dva roky, Lehner se může stát v létě volným hráčem. Lákadlo takto kvalitní gólmanské dvojice jej ale možná udrží v Nevadě. Ba co víc, má na to stát se jedničkou.

- Reklama -

Jacob Markström

Věk: 30
Současný cap-hit: 3,66 mil. USD
Tým: Vancouver

OZ bilance ÚZ IGZ
43 23-16-4 .918 2.75

Generální manažer Jim Benning se během tohoto ročníku nechal opakovaně slyšet, že se pokusí Markströma udržet v týmu. A není se čemu divit. 30letý Švéd si vybudoval pozici jedničky a stal se pevnou skálou za jinak mladým a pružným mužstvem.

SLEDUJEME: NHL a její cesta zpět

Braden Holtby

Věk: 30
Současný cap-hit: 6,1 mil. USD
Tým: Washington

OZ bilance ÚZ IGZ
48 25-14-6 .897 3.11

Po osmi sezónách v roli prvního brankáře Capitals možná přichází změna. Holtbyho čísla jsou v této sezóně hrozivá a Washington má k tomu v záloze mnohem levnější variantu v podobě Ilji Samsonova.
I navzdory nevalným výsledkům má Holtby stále jméno. Budou Caps o držitele Vezina Trophy bojovat?

Corey Crawford

Věk: 35
Současný cap-hit: 6 mil. USD
Tžm: Chicago

OZ bilance ÚZ IGZ
40 16-20-3 .917 2.77

Poté, co se během uzávěrky přestupů Blackhawks „zbavili“ Lehnera, je Crawford možná jejich největší jistotou. V 35 letech může těžko očekávat dlouhodobý kontrakt. Pokud je však zdravý, dokáže stále dobře zachytat. Jen to zdraví…

HOKEJOVÁ BOMBA: Roušky NHL za pár kaček!

Anton Chudobin

Věk: 34
Současný cap-hit: 2,5 mil. USD
Tým: Dallas

OZ bilance ÚZ IGZ
30 16-8-4 .930 2.22

Chudobin se nikdy ve své kariéře neprosadil jako jednička, ale na volném trhu může být lákavým zbožím právě z tohoto důvodu. Role dvojky za Benem Bishopem mu dokonale sedla. A pro dobré gólmanské duo by se nejeden generální manažer upsal ďáblu.

Další gólmani, o které bude v offseason zájem:

Thomas Greiss, Cam Talbot, Mike Smith, Aaron Dell, Brian Elliott.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -