- Reklama -

Pět otázek k obnovení sezóny NHL

- Reklama -

NHL stále stojí. K jejímu přerušení došlo 12. března pod tíhou restrikcí souvisejících s novým typem koronaviru a fanoušci dychtivě vyhlížejí její návrat.
Naděje však stále žije. V následujících řádcích naleznete odpovědi na nejčastější otázky.

Tahle COOL trička NHL chceš!

Máme ohledně obnovení ročníku nové informace?

Bohužel ne. Zámořští novináři občas přinesou zákulisní zvěsti či spekulace, v posledních dnech jsme se ale žádné zásadní či průlomové informace nedočkali.
Nejnověji se mluví o play-off s 24 týmy a dohrání ročníku ve čtyřech městech NHL. Základní část se již s největší pravděpodobností nedohraje. Na jednom se však všechny zámořské zdroje shodnou: Neexistuje žádný přesný harmonogram, kdy se liga znovu rozjede.
Můžeme předpokládat, že hrát se začne pravděpodobně v červenci a o Stanley Cup se bude bojovat v září. Jak by mohl případný plán vypadat, se podívejte ZDE.

Je návrat bez diváků stále ve hře?

Ano. Pokud liga vstane z mrtvých, dohraje se sezóna bez diváků. Přesto se objevila jedna zajímavá teorie. Nejmenovaný zdroj stanice ESPN uvedl, že pokud by NHL vydržela a počkala až do září či října, tající restrikce by mohly povolit i fanoušky na stadiónech.
Zůstává ale otázkou, zda by završení sezóny na podzim bylo pro ligu výhodné.
Navíc není zřejmé, zda nepřijde na podzim v Severní Americe druhá vlna epidemie. „Čekání na diváky“ by se tak mohlo krutě vymstít.

Která města budou hostit zbytek ročníku?

NHL preferuje dohrání sezóny ve svých čtyřech arénách, kam by se týmy rozdělily pravděpodobně podle divizí. Liga se stále nemá k tomu naznačit, která města se tohoto privilegia dočkají. A důvod je nasnadě – nyní lze jen stěží predikovat, jak bude v jednotlivých oblastech Ameriky vypadat situace na konci léta.
Cílem je zasadit dějiště do států/provincií minimálně zasažených virem, se špičkovou arénou, dostatkem tréninkových kluzišť a hotelových kapacit.
Z kanadských měst se nejhlasitěji mluví o Torontu a Vancouveru.
V každé z destinací bude muset být dodržován příšný karanténní režim, což znamená, že hráči by byli delší dobu separováni od svých rodin. Proti tomuto modelu se už ozval například gólman Wild Devan Dubnyk, který protestuje proti tomu, aby byl tak dlouho odloučen od svých blízkých.
„Kluci s dětmi nejsou zvědaví na to, jak budou někde měsíce uzamčeni pryč od svých potomků,“ uvedl brankář. „Nedovedu si představit, že na to někdo přistoupí.“

- Reklama -

HOKEJOVÁ BOMBA: Roušky NHL za pár kaček!

Jaký bude formát play-off?

Jak jsme již uvedli výše, NHL nejnověji zvažuje vyřazovací boje s vyšším počtem týmů. Deník New York Post zmiňuje počet 24 celků, které by sehrály turnaj na tři vítězná klání. Rozšíření play-off by vykompenzovalo nedohrání základní části a dalo šanci mančaftům, které se nacházely „pod čarou“.
Některé zdroje uvádějí také 20 týmů a podle některých novinářů není vyloučen ani standardní formát.

Jak to bude s draftem?

NHL by velmi ráda uspořádala draft na začátku června ještě před obnovením přerušeného ročníku. Inspirovat se chce NFL, jejíž virtuální draft v dubnu pokořil rekord v TV sledovanosti. Podívejte se ZDE.
„Neexistuje žádné perfektní řešení. Věříme ale, že je výhodné draft uspořádat v červnu,“ uvedl nedávno zástupce komisionáře Bill Daly.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -