- Reklama -

Pět za cenu jednoho. Islanders vyměnili Grabnera do Toronta

- Reklama -

Rakouský útočník Michael Grabner bude muset při cestě do tréninkového kempu zamířit poněkud severněji a více na západ, než původně předpokládal. Těsně před zahájením příprav ho jeho dosavadní klub NY Islanders nabídl Torontu za pětici hokejistů „druhého sledu“ – útočníky Taylora Becka a Cartera Verhaegheho, zadáky Matta Finna a Toma Nilssona a brankáře Christophera Gibsona.
„V Grabnerovi získáváme mimořádně rychlého hokejistu,“ vyzdvihne hlavní aktivum 27letého forvarda generální manažer Javorových listů Lou Lamoriello a hned přidá další. „Není pochyb o tom, že je jedním z nejlepších hráčů na oslabení v lize.“
V posledním ročníku odehrál Grabner kvůli zraněním pouze 34 zápasů, v nichž zaznamenal třináct bodů, nyní už je ale zdravotně v pořádku. U Maple Leafs tak bude moci pokračovat v rozšiřování své bilance 317 startů a 155 bodů v NHL. Většinu z nich nasbíral jako člen Ostrovanů, jen svoji premiérovou sezónu 2009-10 odehrál za Vancouver, jenž ho v roce 2006 draftoval v prvním kole.
Rodák z Villachu má před sebou poslední rok pětileté smlouvy, která mu celkově vynesla 15 miliónů dolarů – z toho pět v nastávající sezóně.
Z hokejistů, kteří zamířili opačným směrem, má zkušenosti z NHL pouze Taylor Beck, který si v loňském ročníku vybojoval stálé místo v sestavě Nashvillu a za Predátory odehrál od roku 2012 celkem 85 zápasů (Toronto ho získalo teprve během prázdnin). Nilsson s Gibsonem působili na farmě v AHL, Finn pendloval dokonce mezi Toronto Marlies a Orlandem v ECHL. Verhaeghe, kterého Leafs draftovali v roce 2013 ve třetím kole, zakončil působení v celku Niagara IceDogs v OHL.
Po odchodu početné skupiny hokejistů má Toronto pod smlouvou 45 mužů, povolený limit je padesát. V kempu Javorových listů jsou na zkoušce útočníci Brad Boyes, Curtis Glencross a Devin Setoguchi a obránce Mark Fraser.
„Nikdy nevíte, co se můžu stát a kdo může být k dispozici,“ vysvětluje otevřená zadní vrátka Lamoriello.
Ostrované využili uvolněných finančních prostředků k podpisu smlouvy s útočníkem Stevem Bernierem, kterého původně zvali do kempu pouze na zkoušku. Třicetiletý Kanaďan, který naposledy oblékal dres New Jersey, si v příští sezóně vydělá 750 tisíc dolarů.
Foto/Photo by: Lisa Gansky

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -