- Reklama -

Peter DeBoer je na dlažbě. Jágrova parta hledá nového kouče

- Reklama -

O čem se dlouho spekulovalo, je nyní pravda. Trenér New Jersey Peter DeBoer u mužstva končí. Kouč, který dovedl tým Devils ve své první sezóně 2011-12 do finále Stanley Cupu, doplatil na mizerné výsledky a nebezpečí, že se Ďáblové potřetí za sebou nekvalifikují do play off.
Generální manažer a prezident Lou Lamoriello zatím oficiálně neřekl, kdo vyhozeného lodivoda nahradí. NHL má po tři vánoční dny pauzu, hráči odpočívají. Devils hrají v sobotu 27. prosince s New York Rangers, poprvé se sejdou v Prudential Centeru na ranním rozbruslení.
New Jersey má podle mnohých odborníků přestárlý kádr. Do mužstva se dlouho nepodařilo zapracovat nějakého mladého hráče. Několik let po sobě špatně draftovalo. Vše se letos odrazilo do špatných výsledků, Ďáblové mají průběžně na kontě jen dvanáct výher, sedmnáct porážek a sedm proher po prodloužení. Ještě hůř než venku hrají doma. Poslední hřebíky do DeBoerovy rakve byly porážky 0:4 s Washingtonem a 1:2 s Carolinou.
„Vím, že nikdo nechce poslouchat výmluvy a já nechci žádné vymýšlet,“ řekl ke svému odvolání DeBoer. „Svoje chlapy ale nehážu pod autobus. Snažili se.“
Podle TSN je hlavní problém v tom, že mužstvo nenabízí tolik talentu jako v minulosti. Schází mu šikovní borci. Pokud už někdo takový v týmu je, jako třeba Jaromír Jágr nebo Patrik Eliáš, je limitován věkem. Jinak jsou Devils hlavně kádrem dříčů, kteří zrovna neoplývají hokejovým talentem.
DeBoer za sebou nechává v New Jersey bilanci 114 vítězství – 93 porážek – 41 porážek po prodloužení. Před příchodem k Ďáblům vedl tři roky Floridu, do play off se s Pantery nedostal. Šestačtyřicetiletý trenér přišel do New Jersey v sezóně 2011-12 a trochu překvapivě ho okamžitě dovedl až do finále Stanley Cupu, kde podlehl Los Angeles Kings.
Velkým problémem byla ztráta několika výborných hokejistů. Zach Parise zmizel na trhu volných hráčů, Ilja Kovalčuk se rozhodl vyplnit papíry o hokejovém důchodu a odešel do ruské KHL. Jeho absence je hodně znát zejména v samostatných nájezdech, kde měl Devils loni bilanci 0:13, letos je to 2:6. Od této sezóny chybí v sestavě také tvář klubu Martin Brodeur, kterému nebyla nabídnuta nová smlouva a momentálně chytá v St. Louis.
Pete DeBoer je v NHL už třetím odvolaným koučem probíhající sezóny. Před ním museli nuceně opustit své místo Paul McLean v Ottawě a Dallas Eakins v Edmontonu.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -