- Reklama -

Peter Forsberg se našel v byznysu, hokej mu zatím nechybí

- Reklama -

Málokterého z hokejistů trápila v kariéře zranění tolik jako Petera Forsberga. Z jeho celkem 14 sezón v NHL jich komplet odehrál vskutku jen pár. Vždy si na ledě potrpěl na fyzickou hru a na to doplácela jeho ramena, žebra, zápěstí, nebo kotníky. Asi i proto mu ani šest let po konci jeho aktivní kariéry hokej nechybí a užívá si život byznysmena.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Během mých posledních asi osmi let hokejové kariéry jsem prodělal spoustu zranění a často nemohl hrát, takže už jsem se trochu připravoval na to, co budu dělat, až s hokejem skončím. Uskutečnil jsem několik investic, a když jsem ukončil kariéru, ještě jsem si ve Švédsku dodělal rok školy ekonomického zaměření. Původně jsem si tedy představoval, že si vezmu rok nebo dva volno a nebudu dělat vůbec nic, ale to se nestalo,“ vykládá Forsberg.
Do světa byznysu vkročil po boku svého otce Kenta a snoubenky Nicole. „Děláme spoustu věcí. Řadu různých investic. Máme například značku bot (INUIKII), máme golfové hřiště, lodní společnost, nějaké nemovitosti, stavební firmu, a ještě pár dalších věcí,“ vypočítává bývalý švédský hokejista. A novou roli si užívá, hokej mu prozatím nechybí.
Embed from Getty Images
„Možná se do světa hokeje později vrátím. Děti pravděpodobně začnou hrát a tak se možná jednoho dne vrátím do MoDo, ale nejsem si jistý. Teď to zkrátka není na pořadu dne,“ tvrdí Forsberg, jenž po konci kariéry ve svém mateřském klubu MoDo ve Švédsku krátce působil jako asistent generálního manažera. Teď si užívá hokejového důchodu doma ve Švédsku.
S partnerkou Nicole má tři děti. „Ještě nezačaly pořádně bruslit. Pětiletý Lennox se už loni na brusle postavil, ale bruslit začneme až letos. Já je každopádně k hokeji nechci tlačit, stejně jako je od něj nechci odrazovat. Uvidíme, kam je kroky zavedou. Zatím to vypadá, že by je mohlo hraní bavit, ale uvidíme, co se stane,“ nechává svým potomkům možnost svobodného rozhodování.
Embed from Getty Images
Dnes čtyřiačtyřicetiletý Peter Forsberg se stal přes noc švédským hrdinou, když slavným blafákem rozhodl finále olympijských her v Lillehammeru 1994 proti Kanadě a i přes řadu zranění prožil skvostnou kariéru v National Hockey League.
Během let ve Philadelphii, Quebeku, Coloradu a Nashvillu nasbíral 885 bodů (249 gólů, 636 asistencí) ve 708 zápasech. Dvakrát dovedl Colorado ke Stanley Cupu (1996, 2001) a je v Síni slávy NHL i IIHF. Byl také dvakrát mistrem světa (1992 a 1998) a tím pádem patří do Triple Gold Clubu.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -