- Reklama -

Pětiletá smlouva a skvělí spoluhráči. Söderberg se do Colorada těší

- Reklama -

Carl Söderberg se do Colorada Avalanch těší, když se ale doslechl, s kým by mohl nastupovat, tak už se doslova nemůže dočkat. Devětadvacetiletý Švéd byl vyměněn z Bostonu do Colorada 25. června 2015 a hned další den podepsal pětiletou smlouvu. Všeobecně se očekává, že by měl hrát centra mezi Gabrielem Landeskogem a Nathanem McKinnonem.
„Řekli mi, že chtějí, abych dál hrál centra, a že se jim líbí moje hra. Jsem oboustranný centr,“ vyzdvihl své defenzivní vlastnosti Söderberg pro páteční Denver Post. „A že prý přemýšlejí, že bych hrál s těmihle dvěma kluky. Jsem nadšený.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Švédská posila má nahradit Ryana O’Reillyho, jenž byl vyměněn 27. června do Buffala. Tedy jen dva dny potom, co Colorado získalo typově podobného Söderberga. O’Reilly nasbíral ve třinácti březnových zápasech 17 kanadských bodů. Po MacKinnonově zranění naskakoval převážně s Landeskogem a Tanguayem.
Boston pustil Söderberga hlavně proto, aby se vešel do platového stropu. „Čekal jsem, jak se ke mně Boston postaví. Když na mě neměli místo, řekl mi agent o zájmu Colorada. Neměl jsem pochybnosti. Colorado je skvělý hokejový klub. Šli jsme do toho a pak už to šlo opravdu rychle.“
Rodák z Malmö se mohl stát 1. července nechráněným volným hráčem, místo toho uzavřel pár dnů před tímto termínem s Coloradem pětiletou smlouvu na 23,75 miliónu dolarů.

Generální manažer Avalanche Joe Sakic a trenér Patrick Roy neměli moc práce přemluvit Söderberga, jenž hrál ve švédském národním týmu s Gabrielem Landeskogem, aby u nich zůstal.
„Nechtělo se mi na trh volných hráčů,“ přiznal bývalý bostonský útočník, „takže když o mě Colorado projevilo zájem, věděl jsem, že je to správná cesta.“
Söderberg nasbíral v uplynulé sezóně 44 bodů. Devětačtyřicítka draftu 2004 hrála dlouho ve Švédsku, za moře se vypravila až v sedmadvaceti letech. Ročník 2014-15 byl pro Söderberga teprve druhý kompletní v NHL, v Coloradu začne třetí.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -