- Reklama -

Petr Straka podepsal dvoucestný kontrakt s Philadelphií

- Reklama -

Petr Straka bude i nadále působit ve Philadelphii. Český útočník uzavřel s americkým celkem roční dvoucestnou smlouvu na 650 tisíc dolarů. V případě pobytu na farmě v Lehigh Valley (AHL) si vydělá 90 tisíc dolarů.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Před šesti lety byl Straka největší českou nadějí při draftu NHL. Nakonec se na něj sice v prvním kole nedostalo, ale Columbus si ho vybral v druhé várce z 55. místa. Jenže uběhly dva roky a smlouva nikde, takže z plzeňského odchovance se stal volný hráč.
Podruhé zůstal při draftu opomenut, následně si kvůli výluce v ročníku 2012-13 musel přidat další sezónu v juniorské soutěži QMJHL. Až v dubnu 2013 přišla s nabídkou profesionálního kontraktu Philadelphia.
Následující roky strávil z valné části na farmě Flyers v nižší profesionální soutěži American Hockey League. Debutu v nejlepší hokejové lize světa se dočkal v ročníku 2014-15. Straka nastoupil ve třech zápasech, ve kterých si připsal dvě asistence.
V poslední sezóně oblékal jen dres záložního celku Lehigh Valley Phantoms. V základní části AHL zvládl 64 zápasů, nasbíral v nich 37 bodů za 19 branek a 18 přihrávek.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -