- Reklama -

Philadelphia Flyers: Vzhůru do útoku?

- Reklama -

Generální manažer:
Ron Hextall
Hlavní kouč:
Dave Hakstol
Kapitán:
Claude Giroux
Umístění v ročníku 2017-18:
3. místo v Metropolitní divizi (98 bodů)
Play-off 2017-18:
1. kolo (Pittsburgh 2:4)
Nejproduktivnější hráči 2017-18:
102 – Claude Giroux (34+68)
85 – Jakub Voráček (20+65)
76 – Sean Couturier (31+45)
Nejlepší střelec 2017-18:
34 – Claude Giroux
Nejlepší hráč v hodnocení plus/mínus:
+34 Sean Couturier
Nejtrestanější hráč:
Radko Gudas – 83 trestných minut
Příchody:
James van Riemsdyk, Christian Folin
Odchody:
Valtteri Filppula, Brandon Manning, Matt Read, Petr Mrázek




Předpokládaná sestava:
Brankáři:
Brian Elliott, Michal Neuvirth
Obrana:
Ivan Provorov – Shayne Gostisbehere
Travis Sanheim – Andrew MacDonald
Robert Hagg – Radko Gudas
(Philippe Myers, Samuel Morin)
Útok:
Claude Giroux – Sean Couturier – Travis Konecny
James van Riemsdyk – Nolan Patrick – Jakub Voráček
Oskar Lindblom – Jordan Weal – Wayne Simmonds
Michael Raffl – Scott Laughton – Dale Weise
(Jori Lehterä, Michail Vorobjev, Taylor Leier)
Shrnutí:
Minulý ročník byl v podání Letců z Philadelphie vydařený, tedy až do chvíle, než narazili v prvním kole play-off na rivala z Pittsburghu. Tučňáci byli nad jejich síly a po šesti zápasech ukončili Philadelphii sezónu.
Fanshop týmu
Přesto je tady spousta pozitiv, na kterých se dá stavět. Kapitán Claude Giroux překonal magickou stobodovou hranici, skutečně průlomovou sezónu pak prožil Sean Couturier a dařilo se i Jakubu Voráčkovi. Snad jen Wayne Simmonds si vybral slabší rok. Zejména Sean Couturier, známý jako jeden z nejlépe bránících útočníků, povýšil svou hru na úplně jinou úroveň, když nasázel jednatřicet branek a výrazně překonal své předchozí bodové maximum.
Ofenziva, která má slušnou kvalitu, dostala v létě ještě vítanou posilu. Do Philly se po letech vrací James van Riemsdyk. Ten loni v dresu Toronta nasázel parádních šestatřicet branek a spolu s Voráčkem a mladým Nolanem Patrickem by měl vytvořit velmi silný druhý útok.
Voráček je velmi šikovný tvůrce hry, z čehož by měl JvR těžit. Silnou stránkou nové posily je především střelba a pohyb okolo brankoviště. Právě v předbrankovém prostoru by měla být také jeho pozice na přesilovce. Flyers tak nyní disponují dvěma velmi dobrými útoky.
Jak je již ve městě Rockyho zvykem, problémy má tento tým zejména v brankovišti. Brian Elliott ani Michal Neuvirth nechytají jako spolehlivé jedničky, navíc jsou náchylní na zranění. Příliš nepřesvědčil ani Petr Mrázek a šanci v prvním týmu tak loni dostali i Alex Lyon či Anthony Stolarz.
Největší naděje Flyers se ale upínají k mladému Carteru Hartovi. Ten měl loni v juniorské WHL neskutečné statistiky a někteří experti věří, že by mohl dostat šanci v NHL už letos. Pravdou je, že skutečně výtečného gólmana měla Philly naposledy před mnoha lety (Bernie Parent, Pelle Lindbergh, Ron Hextall).
S tím souvisí také velmi špatná hra v početní nevýhodě. Flyers loni měli jedno z nejhorších oslabení v rámci celé ligy. Pokud potřebují na něčem skutečně zapracovat, je to právě tohle. Pokud se zlepší směrem dozadu a dočkají se stabilních výkonů od svého brankáře, měli by jít letos ještě nahoru. Mají poměrně mladý, přesto už dostatečně zkušený tým s několika výraznými osobnostmi.
Talentu mají v kádru dost a dost. Ivan Provorov roste v jednoho z nejlepších mladých beků ligy, ofenzivními výpady ho pak podporuje mimořádně produktivní Shayne Gostisbehere. Pokud Claude Giroux a Sean Couturier zopakují skvělé výkony, James van Riemsdyk naplní očekávání a Travis Konecny s Nolanem Patrickem udělají další krok ve svém vývoji, měli by být Letci opět týmem, se kterým se bude muset počítat. Dočkají se konečně velkého úspěchu?

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -