- Reklama -

Philadelphia podepsala dvojku draftu Nolana Patricka

- Reklama -

Dvojka letošního draftu NHL Nolan Patrick se podle informací zámořských médií dohodl na podmínkách tříletého vstupního nováčkovského kontraktu s týmem Philadelphia Flyers, jehož zástupci si rodáka z Winnipegu na konci června v Chicagu vybrali.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Patrickova smlouva by měla odpovídat té, kterou uzavřel v sobotu první hráč draftu švýcarský centr Nico Hischier s New Jersey. Kanadský útočník tedy vyinkasuje v základním platu maximum pro nováčka, jež činí 925 tisíc dolarů za sezónu.

Osmnáctiletý hokejista v předchozích čtyřech sezonách hrál juniorskou Western Hockey League za Brandon Wheat Kings. V základní části soutěže absolvoval celkem 136 zápasů, ve kterých nasbíral 205 bodů za 92 branek a 113 přihrávek. Ve 49 zápasech play off zaznamenal 21 gólů a 24 asistencí.
Většinu minulého ročníku bohužel vynechal kvůli zdravotním potížím. Patrick loni podstoupil operaci sportovní kýly na levé straně, doktoři přitom přehlédli kýlu také na pravé straně. Kvůli přetrvávajícím bolestem v oblasti břicha absolvoval 13. června 2017 další chirurgický zákrok a nyní úspěšně rehabilituje. Všichni věří, že bude na začátku tréninkových kempů v září stoprocentně v pořádku.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -