- Reklama -

Philadelphia propustila kouče Craiga Berubea

- Reklama -

Craig Berube už hokejisty Philadelphie trénovat nebude. Vedení klubu s ním v pátek ukončilo spolupráci. Důvodem jsou neuspokojivé výkony klubu v letošní sezóně, která pro Flyers skončila už po základní části.
Letci nasbírali jen 84 bodů a v tabulce Východní konference obsadili dvanáctou příčku se čtrnáctibodovou ztrátou na postup do play off. Loni si sice v nadstavbové části zahráli, ale hned v prvním kole podlehli NY Rangers 3:4 na zápasy.
„Stručně řečeno, naše mužstvo má velký potenciál a já neměl pocit, že ho Berube maximálně využil,“ vysvětlil propuštění devětačtyřicetiletého trenéra generální manažer Ron Hextall.
Osmnáctým koučem v historii Flyers se Berube stal 7. října 2013. Rodák z Calahoo vystřídal v prestižní funkci Petera Laviolettea. Během dvou let odkoučoval na lavičce Philadelphie 161 zápasů s bilancí 75 výher, 58 porážek a 28 proher po prodloužení nebo po samostatných nájezdech.
„Rozhodl jsem se ve čtvrtek a dnes jsem to Craigovi oznámil,“ sdělil zámořským novinářům Hextall. „Nebylo to jednoduché. Hodně jsem o tom přemýšlel, chtěl jsem udělat správné rozhodnutí,“ doplnil.
Dosavadní asistenti Gord Murphy, Ian Laperriere a Joe Mullen ve svých funkcích zatím zůstávají. Jméno nového lodivoda Flyers bude oznámeno později. Mezi kandidáty by mohli být například Dan Bylsma (naposledy Pittsburgh), Peter DeBoer (naposledy New Jersey) nebo Randy Carlyle (naposledy Toronto) a mnozí další.
„Nerozešli jsme se s Berubem kvůli tomu, že bych měl vyhlédnutého někoho jiného. Otázka příštího trenéra ještě není vyřešena,“ řekl Hextall.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -