- Reklama -

Pickard v plném zápřahu

- Reklama -

Tři zápasy na kluzištích soupeřů čekají ve zbytku týdne na hokejisty Colorada. Ve všech by měl jejich svatyni strážit Calvin Pickard. A to i přesto, že druhá dvě utkání nebude dělit ani čtyřiadvacet hodin.
„Nevidím důvod, proč by tomu tak nemělo být. Ani v jednom zápase, který odchytal, jsem na něm neviděl stopy únavy. Pokud by se objevily, promluvili bychom si, ale zatím necítíme potřebu vymýšlet plán B,“ říká kouč Avalanche Patrick Roy, který by jako bývalý gólman určitě vycítil, kdyby něco nebylo v pořádku. „Calvin hraje dobře, každý večer nám dává šanci zvítězit. Určitě ho necháme chytat.“
Ještě před měsícem byl sice někdejší kanadský juniorský reprezentant jasnou jedničkou, ale pouze na farmě Lavin v Lake Erie. Potom se zranil Semjon Varlamov a Pickard přišel krýt záda Retu Berrovi. Když byl švýcarský reprezentant na konci listopadu dvakrát střídán už v úvodním dějství po třech inkasovaných gólech, oba maskovaní muži si role vyměnili.
Pickard zvládl obě utkání ještě dovést do vítězného konce, z dalších šesti startů má bilanci dvou výher a jedné porážky v nastaveném čase. Pouze jednou inkasoval více než třikrát. Gólový průměr 2,42 a úspěšnost zákroků 92,7 procenta jsou lepší čísla, než jaká má v nižší AHL, druhá hodnota ho dokonce staví na šesté místo v tabulkách NHL na úroveň Marc-Andre Fleuryho z Pittsburghu.
„Měl jsem jen štěstí, že jsem dostal ve správnou chvíli příležitost. Kluci přede mnou dobře brání a tím mi to hodně usnadňují,“ odmítá osobní zásluhy 22letý mladík. „Chci jít ode dne ke dni a využít každé šance, kterou mi trenéři dají.“
„Patrick Roy mi hodně věří a tím narůstá i moje sebedůvěra. Chtěl bych ji přenést i na led a hrát dobře každý večer. Všichni vědí, jak dobrý Roy byl a jaké měl statistiky. Je skvělou osobností, o každého v šatně se stará. Máme to rádi a čerpáme z toho energii,“ dodává Pickard.
Slova chvály míří i opačným směrem. „Calvin je impozantní. Kdykoliv přijde nějaký kluk z farmy, přejete si, aby udělal dojem, a jemu se to opravdu povedlo,“ říká Roy. „Je skvělé sledovat, jak bojuje o místo. Dokud se něco nezmění, bude naší jedničkou.“
Semjon Varlamov se kvůli zranění třísel ocitl na marodce v polovině listopadu a pobyl si tam polovinu měsíce. Začátkem prosince sice nastoupil do dvou utkání, ale problémy se mu vrátily. V Denveru zatím nemají přesnou představu, jak dlouho se bez ruského gólmana budou muset obejít, ale před Vánocemi se mezi tyče zřejmě už nepostaví.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -