- Reklama -

Pierre-Luc Dubois: Poprat se o první tým a pak o Calder Trophy

- Reklama -

Na letošním draftu zůstal ve stínu Austona Matthewse a Patrika Lainea, dvou hlavních favoritů a prvních dvou voleb, přesto mu neschází sebevědomí. Celková trojka Pierre-Luc Dubois věří, že může v příští sezóně promluvit do souboje o Calder Trophy pro nejlepšího nováčka.
„Uvidíme, ale jako hráč Columbusu bych do toho mohl promluvit,“ věří osmnáctiletý mladík. „Je to jiná úroveň, ale šanci promluvit do toho mám. Když už hrajte NHL, nemyslíte na to. Snažíte se hrát a co nejvíc pomoct svému týmu. Když takovou trofej vyhrajete, je to pocta.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Dubois, jenž hrál loni Quebec Major Junior Hockey League za Cape Breton, byl trochu překvapením. Čekalo se totiž, že jako třetí půjde na řadu Jesse Puljujärvi, další hvězdný talent Finska. Modrokabátníci však dali nakonec přednost Duboisovi.
Je to univerzální hráč, schopný nastoupit na kterémkoli místě v útoku, preferuje ale post centra. „Pomáháte obráncům při brejcích, ale taky musíte pomáhat křídlům,“ říká k povinnostem hráče ze středu útoku. „Cítím, že více přispívám hře z tohoto místa.“
Předtím, než se popere o Calder Trophy, se musí kvalifikovat do prvního týmu skrze tréninkový kemp. „Draft utekl rychle, byl jsem tam se svou rodinou a bylo to na mé narozeniny, takže to bylo skvělé. Nyní se soustředím na to, abych udělal tenhle rok první tým.“
Dubois současně dodal, že rozumí srovnávání, kterému se nevyhne. V jeho případě hlavně s Jesse Puljujärvim, kterého přeskočil na draftu, a po němž sáhnul Edmonton.
„Vždycky dostávám ty samé otázky, abych se s někým porovnal, ale popravdě s nikým se nesrovnávám,“ řekl Dubois. „Několikrát jsem ho potkal, je to opravdu dobrý kluk a dobrý hráč. Ale existuje jen jeden Jesse Puljujärvi a jeden Pierre-Luc Dubois.“
Loňských 42 vstřelených branek ho zařadilo na páté místo mezi nejlepšími střelci QMJHL, 99 bodů v 64 zápasech z něj udělalo třetího nejproduktivnějšího hráče této juniorské soutěže.
„Vím, že Columbus udělal rozhodnutí, ale budu se je snažit přinutit, aby si mě tady nechali. Trénuju tady a budu tady trénovat až do kempu. Všechno, co mohu udělat, je dostat se do formy. Pak uvidíme, co se stane…“ říká osmnáctiletý frankofonní Kanaďan.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -