- Reklama -

Pierre-Luc Dubois se usazuje v kádru Blue Jackets. Má před sebou zářnou budoucnost, věří John Tortorella

- Reklama -

Minulý rok touto dobou byl Pierre-Luc Dubois pouze mladým hráčem, který se musel stěhovat.
Jeden z nejlepších útočníků v Quebec Major Junior Hockey League byl vyměněn. Po třech sezónách opustil tým Cape Breton Screaming Eagles a stal se součástí klubu Blainville-Boisbriand Armada.
„Byla to pro mě nová výzva,“ komentuje Dubois tehdejší výměnu.
Když se posuneme o rok dopředu, devatenáctiletý útočník už se nikam stěhovat nemusí.
Minulý měsíc mu vedení Blue Jackets sdělilo, že si má ve městě najít stále bydlení. Dubois tak nebude nadále bydlet s Marcem Savardem a Vánoce už stráví se svoji rodinou v novém domově.

Loni touto dobou se celková třetí volba draftu 2016 připravovala na mistrovství světa juniorů. Tuto sobotu už nastupovala na centru elitního útoku NHL.
„Loňský rok se zdá být hodně daleko,“ prohlásil Dubois, jenž nastoupil v elitní formaci Blue Jackets spolu s Artěmijem Panarinem a Joshem Andersonem.
„V uplynulém roce jsem potkal skvělé lidi a hodně se toho naučil, ale zdá se to být hodně, hodně dávno. Událo se toho hrozně moc,“ uznává mladý útočník.
Blue Jackets mohli talentovaného forvarda poslat ještě na jednu sezónu mezi juniory, ale bylo jasné, že už v tomto ročníku je na nejlepší ligu světa připraven. Premiéru v NHL s odbyl v úvodním zápase proti New York Islanders, proti kterým se ihned gólově prosadil.

„Po tom, co jsem se přizpůsobil lize, na všechno si zvyknul a začal se cítit pohodlně, jsem začal věřit, že můžu mít na náš tým vliv,“ říká Dubois.
„S každým zápasem, který odehrajeme se zdá, že má více a více seběvědomí,“ povšiml si obránce Jack Johnson.
„Chrání kotouč, rychle se pohybuje a nebojí se tvořit hru. Když se podíváte na jeho velké tělo a na jeho rychlost, uvidíte, jak je efektivní. Z počátku nedostával mnoho prostoru, ale když ho měl, tak zářil.“ dodává.
„Je to kluk, který se nebojí toho ruchu, který kolem něj je. Prostě se soustředí na svoji hru a zlepšuje se. Je to dobrý profesionál. Zlepšuje se krok za krokem. Má před sebou zářnou budoucnost,“ vysekl poklonu trenér John Tortorella.
Dubois v této sezóně zaznamenal 14 bodů (6+8) ve 33 zápasech. Hodně věcí, které s Blue Jackets prožívá jsou pro něj úplně nové, ale dle svých slov se snaží, aby si užíval každou minutu.
„Je to opravdu skvělé. Když jste nováček, je pro vás všechno nové, haly i hráči. Stane se to jen jednou ve vašem životě. Snažím se to vychutnat, ale zároveň se koncetrovat na moji hru,“ prozradil Dubois.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -