- Reklama -

Pittsburgh angažoval kanadského forvarda Erica Fehra

- Reklama -

Kanadský hokejista Eric Fehr našel nové působiště. Devětadvacetiletý útočník se jako nechráněný volný agent dohodl na tříleté smlouvě za šest milionů dolarů s Pittsburghem. Po Washingtonu Capitals a Winnipegu Jets půjde o třetí Fehrův klub v National Hockey League.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


V minulé sezóně oblékl Fehr dres Capitals v 75 zápasech, ve kterých nasbíral 33 bodů za 19 branek a 14 přihrávek. Více produktivní byl jen v sezóně 2009-10, kdy nastoupil za Capitals v 69 zápasech a do statistik si připsal 39 bodů (21+18).
Pozornost generálního manažera Pittsburghu Jima Rutherforda si rodák z Winkleru získal svými výkony v základní části minulé sezóny NHL. Ve čtyřech zápasech proti Penguins vstřelil Fehr tři góly.
„Eric je určitě hráčem, jenž dokáže hrát na pozici centra i pravého křídla. Pokud by to situace vyžadovalo, mohl by nastupovat i v první dvou útocích. Loni se mu dařilo na vhazování,“ pochválil novou akvizici Pens Rutherford.

„Je to hráč, který vstřelil v jedné sezóně přes dvacet branek, tuším 21. Je také velmi dobrý v defenzivní činnosti a můžeme ho využít při hře v oslabení,“ dodal šestašedesátiletý rodák z Beetonu.
Na závěr minulé sezóny nebude Eric Fehr vzpomínat v dobrém. Ve třetím utkání play off proti NY Islanders se po střetu s forvardem Kylem Okposem zranil a vynechal 10 zápasů. Do hry se vrátil až v sedmém duelu proti NY Rangers, který Caps prohráli 1:2 v prodloužení.
Na začátku června podstoupil úspěšnou operaci lokte. Lékaři po zákroku uvedli, že pokud půjde rekonvalescence podle plánu, měl by se uzdravit do začátku příští sezóny.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -