- Reklama -

Pittsburgh podepsal za devět miliónů Shearyho. Teď se hledá centr do třetí lajny

- Reklama -

Pittsburgh Penguins oznámili v neděli podpis smlouvy s Conorem Shearym. Klub se tak úspěšně vyhnul arbitráži s oběma nejdůležitějšími chráněnými hráči, Shearym a Dumoulinem. Pod platovým stropem zůstala Pittsburghu pořád pohodlná rezerva tří miliónů amerických dolarů.
„Dohodli jsme se na docela dobrém kontraktu pro mě i pro klub. Jsem nadšený,“ raduje se Sheary.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Pětadvacetiletý útočník podepsal s pensylvánským klubem tříletou smlouvu v hodnotě devět miliónů dolarů. Obě strany jsou rády, že k vyřešení sporu nepotřebovaly rozhodnutí soudce.
„Neslyšel jsem o tom moc dobrých věcí,“ řekl k arbitráží Sheary. „Mohou to být tvrdé okamžiky, protože obě strany tam jdou proti sobě. Jsem šťastný, že jsme se tomu vyhnuli.“
Hlavním úkolem mladého forvarda do příští sezóny bude větší herní vyrovnanost. Sheary se trápil zejména v play off. V prvních patnácti duelech vyřazovacích bojů nasbíral jen dvě asistence a měl osm minusových bodů. Postupně ztratil místo v útoku vedle Sidneyho Crosbyho a jeho čas na ledě se krátil. Trochu se probral až ve finálové sérii, kde nasbíral v šesti zápasech tři body (2+1).
„Po minulé sezóně bych se rád vyvaroval výpadků. Každého bych chtěl ujistit, že to byla výjimka,“ říká Sheary k nepříjemnému období v play off. „Chci předvádět konzistentní hru. Chci se ujistit, že přinesu nasazení a energii, abych pomohl týmu vyhrávat.“

Celkově to bylo pro Pittsburgh nezvykle klidné léto. Do mužstva přišli Ryan Reaves, Matt Hunwick a brankář Antti Niemi. Na trh volných hráčů nechali Pens odejít Nicka Bonina, Chrise Kunitze a Rona Hainseyho. Při rozšiřovacím draftu ztratil Pittsburgh Marca-André Fleuryho, který si zachytá v nově se rodícím Vegas Golden Knights.
Přes určité ztráty, které jsou pro vítěze Stanley Cupu každý rok typické, nemá Pittsburgh v sestavě moc děr, které by potřeboval zaplnit. Jednou z mála zůstává post centra. Po ztrátě Nicka Bonina a nejistotě ohledně budoucnosti čtyřicetiletého veterána Matta Cullena, zůstávají samozřejmě v mužstvu dva světoví centři Sidney Crosby a Jevgenij Malkin, za nimi ale zeje velké mezera. Právě posty uprostřed třetího a čtvrtého útoku bude nutné nově obsadit.
Generální manažer Jim Rutherford zachovává v tomto směru trpělivost. Pravděpodobně se poohlédne po možnostech výměny, rozhodně však nehodlá nic uspěchat.
Pokud nesežene kvalitní doplnění formou trejdu, budou muset nastoupit náhradníci. Osmadvacetiletý farmář Carter Rowney odehrál loni za Pens 28 zápasů a je schopný nastoupit ve středu útoku. Další možností je přesunout do centra objev pohárových bojů Jakea Guentzela.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -