- Reklama -

Pittsburgh touží po volbě v prvním kole draftu

- Reklama -

Na aktuálním seznamu klubů, které budou při letošním draftu vybírat v prvním kole, Tučňáky nenajdete. Svoji volbu, která vzhledem k vypadnutí týmu v prvním kole play off nese pořadové číslo 16, nabídli v lednu Edmontonu v rámci výměny Davida Perrona. Není proto překvapením, že generální manažer Jim Rutherford se snaží zajistit si dobrou pozici jinak.
„Určitě budu usilovat o to, abych nějakou získal. Jen nevím, jestli se nám to podaří,“ říká šéf Penguins. „Existuje ale pár klubů, co mají hojnost výběrů v prvním kole získaných při trejdech, třeba je nebudou potřebovat všechny. Se dvěma z nich už jsem hovořil.“
S Pittsburghem můžou měnit třeba právě Oilers, kteří v nedávné draftové loterii vyhráli první cenu a (zřejmě) už chystají dres pro Connora McDavida. Dvě volby v prvním kole mají také majitelé pořadového čísla 2, tedy Buffalo Sabres. Generální manažer Tim Murray už dal najevo, že bude naslouchat nabídkám zájemců o kartu s číslem 21.
Dvakrát můžou jít na pódium také zástupci Toronta (24. volba získaná od Nashvillu) a Winnipegu (25. volba od Buffala, resp. St. Louis) a rovněž výpravy Coyotes a Flyers. Ti ještě čekají, jak si v play off povedou Chicago a Tampa Bay.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru


Snaha Penguins po doplnění mladé krve je o to naléhavější, že po skončení druhého kola letošního draftu by dlouho čekali na další šanci. Volbu ve třetím kole nabídli loni Floridě za Marcela Goce, právo čtvrtého výběru letos v únoru směnili s Torontem za Daniela Winnika. Na oltář okamžitého úspěchu obětovali hodně svých draftových karet také v předchozích letech.
„Máme v systému mladé talentované hráče,“ nevidí situaci tak tragicky Rutherford.
Navenek se tváří, že mu nedělá starosti ani fakt, že osmi mužům základní sestavy končí smlouvy a stanou se nechráněnými volnými hráči. S Craigem Adamsem už nepočítá, s dalšími útočníky Blakem Comeauem, Stevem Downiem, Maximem Lapierrem a Danielem Winnikem, s obránci Christianem Ehrhoffem a Paulem Martinem a s brankářem Thomasem Greissem se chystá probrat jejich budoucnost.
„Uvidíme v červenci, až se trochu usadí prach,“ řekne lakonicky.
Foto/Photo by: Benjamin Reed

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -