- Reklama -

Pittsburgh vyměnil Brandona Suttera do Vancouveru

- Reklama -

Americký hokejista Brandon Sutter podruhé v kariéře mění v National Hockey League dres. Pittsburgh vyměnil bývalého centra Caroliny spolu s právem volby ve třetím kolem draftu 2016 do Vancouveru za útočníka Nicka Bonina, zadáka Adama Clendeninga a výběr v druhém kole příštího draftu.
Jednání probíhala delší dobu a nebyla úplně jednoduchá. „V posledním měsíci jsme probírali různé scénáře a v posledních dnech se to všechno takhle sešlo,“ komentoval výměnu s Pittsburghem generální manažer Vancouveru Jim Benning.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Šestadvacetiletý Sutter odehrál v poslední sezóně 80 utkání, ve kterých vstřelil 21 branek a na 12 dalších přihrál. V pěti utkáních play off nasbíral dva body (1+1).
Carolina draftovala rodáka z Huntingtonu v roce 2007 z jedenácté pozice. Během sedmi sezón odehrál v základní části NHL 495 utkání, ve kterých zaznamenal 185 bodů za 98 gólů a 87 asistencí. V nadstavbové části soutěže připojil 33 startů a 12 bodů (8+4).
O rok starší Bonino odehrál za Canucks v posledním ročníku 75 utkání. Na konto si v nich připsal 15 branek a 24 přihrávek. V šesti zápasech play off si vylepšil statistiky o jeden gól a dvě přihrávky. Kariéru v NHL začínal v Anaheimu, za který odehrál pět sezón. Na konci loňského června ho Ducks spolu s Lucou Sbisou vyměnili do Vancouveru za Ryana Keslera.
„Brandon i Nick jsou typově odlišní hráči,“ sdělil Benning. „Brandon Sutter je obousměrný hráč. Přinese nám rychlost do středu hřiště a myslím, že pomůže zpevnit pozici centra,“ dodal.
Dvaadvacetiletý Clendening loni oblékl dres Vancouveru v 17 utkáních a přihrál na dvě branky. Do NHL přivedli Clendeninga zástupci Chicaga, kteří ho draftovali v roce 2011 z 36. pozice. Za Blackhawks odehrál pouze čtyři zápasy (1+1).
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -