- Reklama -

Pittsburghu chybí obě hlavní hvězdy. Crosby odstoupil při rozbruslení, Malkin při zápase

- Reklama -

Pittsburgh je v tuto chvíli pátý ve Východní konferenci a na devátou Floridu má náskok dvanáct bodů. To je asi dostatečný náskok, o play off se snad Tučňáci bát nemusí. Jinak by totiž byla zpráva ze sobotního zápasu s Bostonem hodně znepokojující. Na jeho konci chyběly v sestavě domácích obě největší útočné hvězdy.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Sidney Crosby byl ponechán mimo hru už během rozbruslení z blíže nespecifikovaných důvodů. Jevgenij Malkin si přivodil zranění v dolní polovině těla poté, co se dostal do kolize s útočníkem Bruins Chrisem Kellym při své prvním střídání.
Trenér Penguins Mike Johnston přiznal, že byl informován o tom, že se Sidney Crosby necítí dobře. Doktoři prohlíželi hráče s číslem 87 jen několik minut před utkáním. „Je to jen o tom, že se necítil dobře, tak se to dá asi nejlépe popsat,“ uklidňoval fanoušky kouč Pens.
„Takže nejde o zranění,“ pokračoval. „Není to tak, že by se zranil během rozbruslení. Prostě se necítil dobře a tak se šel nechat zkontrolovat doktory. Myslím, že ještě na mítinku vypadal v pořádku. Nicméně někde mezi tím a koncem rozbruslení, kdy přišel do šatny, ho trenéři raději poslali za doktory. Pak padlo rozhodnutí, že ho pro jistotu necháme mimo hru.“
Trenér dodal, že zatím není jisté, zda se Crosby s Malkinem objeví v utkání s Detroitem Red Wings, které je v plánu na neděli odpoledne, nicméně za sebe vyslovil naději, že by mohli být v pořádku.
Crosbyho nahradil v jeho útočné formaci Craig Adams. Malkin se po incidentu s Kellym v průběhu první třetiny vrátil do hry a zkusil pár střídání. Na ledě strávil necelých pět minut čistého času, do druhé třetiny už ale nenastoupil. Pittsburgh prohrál bez obou osobností s Bostonem 0:2, na první branku nahrával Lucicovi David Pastrňák.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -