- Reklama -

Pivko by bodlo

- Reklama -

Rekreační sportovci si nejprve na hřišti „udělají žízeň“ a potom ji jdou zahnat dvěma či třemi půllitry chmelového nápoje. Profesionálové by měli zvolit opačný postup. Alespoň tak to svým spoluhráčům doporučuje bostonský gólman Tuukka Rask.
„Možná by nám pomohlo pár piv před zápasem, aspoň bychom se uvolnili. To je asi poslední možnost, jak zdolat krizi,“ pronesl po nedělní porážce s Carolinou. „Když se na ledě nic neděje, snažíme se něco vymyslet, skončí to ztrátou puku a najednou strávíme minutu ve vlastním pásmu. Je to mentální problém, naše dovednosti se nevytratily.“
Ačkoliv své poznámky pronášel se zachmuřenou tváří, samozřejmě žertoval. Černý humor je pro něho ale zřejmě jediným způsobem, jak reagovat na poslední výsledky Medvědů. Z posledních jedenácti startů prohráli sedmkrát, z toho pětkrát po prodloužení či nájezdech (od Silvestra třikrát v řadě). A ze zápasů, do nichž nastoupili bez potřebného odpočinku – tedy hned druhý den po předchozím – zvládli v této sezóně pouze jeden ze sedmi.
Kdyby sezóna skončila dnes, Bruins by do play off nepostoupili. To se jim naposledy přihodilo v roce 2007. Od té doby jednou získali Stanleyův pohár a ještě jednou postoupili do finále. Bylo to ve zkráceném ročníku 2012-13, který Rask začal v české extralize v Plzni. A nás v té souvislosti napadá: jak asi přišel na svůj „pivní recept“ řešení výsledkové krize?
Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -