- Reklama -

Plameny pomalu uhasínají. V čem je zakopaný pes?

- Reklama -

Faktor překvapení pomalu vyprchává. Calgary vstoupilo do letošní sezóny nad očekávání dobře, ale v posledních deseti dnech narazila kosa na kámen. Plameny prohrály pět utkání po sobě, všechny v normální hrací době. Bodový zisk nula, propad tabulkou o pět míst. Mužstvo se ocitlo za hranicemi elitní osmičky a potřebuje znovu nahodit motory, aby neztratilo kontakt s nejlepšími.
„Pořád mluvíme o tom, jak máme výborné hráče, jakým skvělým charakterem oplývá náš tým. Ale každý umí být dobrým námořníkem, dokud je moře klidné. Ale teď se rozbouřilo a my potřebujeme kapitána a jeho druhy, aby ukázali, co skutečně umí,“ řekl trenér Bob Hartley po včerejším tréninku Flames.
Kanadské mužstvo se pokusí zvrátit nepříznivý kurs v dnešním domácím utkání proti NY Rangers. Pokud neuspěje a navíc nepřidá na svůj účet žádný bod, bude to poprvé od sezóny 2009-2010, co prohraje šest střetnutí po sobě v normální hrací době.
„V každém zápase jsme měli šanci zvítězit. Nebylo to tak, že by nás soupeři hladce přehráli. Spíš jsme měli smůlu v tom, že každé naše pochybení bylo potrestáno. Nechci v tom hledat výmluvy, ale každý tým v určité fázi sezóny postihne podobná krize, jakou teď procházíme my. Někdy vystřelíte z úhlu, puk projde mezi třemi hráči a zapadne do brány. Ale momentálně takové štěstí nemáme. Někdy je osud při vás, jindy se od vás odvrátí. Prostě musíme zabrat a zlomit to. Zůstat v koncentraci,“ řekl Hartley.
Hlavním neduhem, který pronásledoval Plameny v posledních zápasech, byla žalostná produktivita. Ve třech z posledních čtyřech utkání rozsvítili červené světlo pouze jednou za 60 minut. Přitom ještě pár týdnů zpátky bylo Calgary nejlépe střílejícím mužstvem v lize.
„Do útoku se musí zapojit všech pět hráčů na ledě. V lize je jen málo hokejistů, kteří dokážou překonat obranu soupeře vlastními silami. Musíme spolupracovat, tlačit se do brány a sbírat odražené puky. Před pár týdny se k nám kotouče vracely, teď nacházejí hole našich soupeřů. Musíme vycházet z pozitivních faktorů naší hry a pak se dostaví i výsledky,“ řekl útočník Matt Stajan.
„Soupeři si nás více hlídají a hrají mnohem agresivněji. Snaží se limitovat naše místo a čas strávený na ledě. Což je přesně to, o co se snažíme i my. Ale i když k nám přistupují zodpovědněji, tak to neznamená, že bychom měli být pasivní a nechat si vnutit jejich hru,“ řekl Mark Giordano, momentálně nejproduktivnější obránce NHL.
Flames odehrají před koncem roku ještě sedm utkání, pětkrát budou mít výhodu domácího kluziště. Momentálně jim patří 9. místo v konferenci, ale mají shodný bodový zisk s mužstvy LA Kings a Winnipegu, která si uzurpovala poslední dvě postupové pozice.
„Když jste dole, snažíte se vyvodit důvody vašeho nezdaru a hledáte tu jiskru, která všechno zase nakopne. A naše pátrání se blíží k úspěšnému konci. Prohrát pět posledních zápasů jsme si vzhledem k našim výkonům asi nezasloužili, ale prostě se to stalo,“ dodal Hartley.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -