- Reklama -

Plánuje Jágr návrat do NHL? Omezuje mě věk, přiznává legenda

- Reklama -

Fanda NHL
Legendární útočník Jaromír Jágr se v Kladně začal připravovat na novou sezónu druhé nejvyšší české soutěže. Hráč, který nechal výraznou stopu v NHL, se pravděpodobně smířil s angažmá v Česku. Návrat do zámoří nyní neplánuje.
„Já mám teď jediný cíl: abych se zítra cítil líp než dneska. A aby to tak šlo i dál, den za dnem. Snad se pak jednou budu cítit super,“ cituje Jágrova slova Michael Langr z oficiálních ligových stránek.  „Upřímně říkám, že jsem nic neřešil. V hlavě jsem měl jen to, abych se co nejrychleji vyléčil a dostal se do formy.“


Kšiltovky a čepice NHL, které musíš mít? Klikni ZDE


NEPŘEHLÉDNĚTE: Pohledem čísel: Jaromír Jágr jako legenda NHL
Šestačtyřicetiletý rodák z Kladna začal minulou sezónu v Calgary, se kterým podepsal jako volný hráč smlouvu. Jeho ambice navázat na úspěšný ročník na Floridě však vzaly za své. Pokročilý věk a zranění kolene donutily Flames poslat Jágra na waiver listinu, odkud si ho 24 hodin mohl vybrat kterýkoli ze zbylých 30 týmů NHL. Nestalo se tak a forvard měl otevřenou cestu zpět do Evropy (čtěte ZDE).
Nyní je Jágrovým hlavním cílem dostat svůj mateřský klub do extraligy. „Věřím, že než začne sezona, tak se dokážu připravit natolik, abych mohl odehrát zápas. Alespoň takový je můj plán,“ uvedl forvard pro Václava Jáchima z portálu hokej.cz.
Z MINULÉHO ROČNÍKU:„Polámaný“ Jágr poprvé mluvil o Sikorově ataku. Padala slova o rakvi
Nejúspěšnější český hokejista všech dob si ale uvědomuje, že to nebude mít lehké. „Mým největším omezením je hlavně věk. Jsou věci, které bych chtěl zvládnout, ale už nemůžu. V mém věku už jsou ta omezení pořád a je jich víc a víc…“
Jaromír Jágr opustil NHL se 766 góly (v historické tabulce 3. místo), 1155 asistencemi (5. místo), 1921 body (2. místo) a 1 733 odehranými zápasy (3. místo). Mimo to je dvojnásobným držitelem Stanley Cupu, tří Lester B. Pearson trofejí, jedné Hartovy a jedné Masterton trofeje.

VELKÁ LETNÍ SOUTĚŽ PRO NAŠE ČTENÁŘE: OTÁZKA ZDE

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -