- Reklama -

Platový strop by mohl v příští sezóně NHL stoupnout o tři miliony dolarů

- Reklama -

Platový strop, který každoročně vyhlašuje vedení NHL, je pro většinu klubů, hráčů i fanoušků velmi sledovaným číslem, jež ovlivňuje dění v zámořské lize větším dílem, než by se na první pohled mohlo zdát.
Finanční maximum (salary cap), limitující částku, kterou může klub v dané sezóně vydat na platy hráčů, totiž mnohdy významně zahýbá sestavou týmů a je samozřejmě jedním z důležitých faktorů při trejdech nebo podpisu nové smlouvy mezi hráčem a klubem.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Komisař NHL Gary Bettman poodhalil na nedávné konferenci vedoucích představitelů soutěže výhled pro sezónu 2016-2017, který potvrzuje rostoucí finanční trend a zřejmě posune platový strop o další 3 miliony dolarů.
Vzhledem k tomu, že současný limit činí 71.4 milionu, by se tak částka, jež mohou týmy použít na platy hokejistů, mohla vyšplhat až na hranici atakující sumu 74.5 milionu dolarů.
„Jedná se o velmi hrubý odhad, jenž bude záviset na mnoha faktorech, takže nechci a ani nemohu udat nějaké konkrétní číslo,“ řekl novinářům Bettman.
„Máme teprve prosinec a přesné výsledky hospodaření NHL budou známy až na konci sezóny, takže nyní je tato otázka stále otevřená a částka se může do té doby změnit,“ dodal.
Podobný názor má i generální manažer New Jersey Devils Ray Shero. „Pro Ligu i pro hráče je to určitě dobrá zpráva, ale tato suma není pevná ani vytesaná do kamene, takže bych nějaká přehnaně optimistická očekávání spíše krotil.“
Na setkání rady NHL se také představil nový viceprezident a výkonný producent programu a tvůrčího rozvoje soutěže Steve Mayer, jenž předtím působil na podobných postech v mediální společnosti IMG Productions.
Mayer bude mít na starosti především koordinaci velké řady oslavných akcí, které liga připravuje na rok 2017, kdy bude NHL slavit sté výročí založení. Ve vedení soutěže dojde zřejmě také ke změně provozního ředitele, jenž by měl nahradit odcházejícího Johna Collinse.
Do dvoudenního programu se dostala i otázka týkající se smluvního vyrovnání klubů při odchodu jejich manažerů a trenérů a také velmi diskutované téma ohledně rozšíření počtu týmů ligy o nováčky z Québec City a Las Vegas. Zatímco v prvním případě došlo ke zrušení případných náhrad, tak situace okolo navýšení počtu týmů je stále otevřená.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -