- Reklama -

Platový strop v NHL se zvýší o více než dva miliony dolarů

- Reklama -

Některé kluby NHL se obávaly, že budou muset v příští sezóně dělat velké škrty v platových výměrech svých hráčů. Nakonec ale mohou být všichni spokojeni, protože vedení ligy a hráčská asociace NHLPA se dohodli na sumě 71,4 milionu dolarů. V úterý to oznámil komisař soutěže Gary Bettman (na snímku). V poslední sezóně činil platový strop rovných 69 milionů.
„Je to o něco víc, než jsem předpokládal. Kolovaly zvěsti, že to bude nižší částka,“ oddechl si generální manažer Detroitu Ken Holland.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Vliv na stanovení nové hodnoty platové stropu mělo oslabení kanadského dolaru, což strop tlačilo dolů. Oproti tomu hráči mají právo požadovat o každoroční navýšení platového stropu až o pět procent, které letos po četných debatách uplatnili.
„To je věc, kterou prostě my ani liga nemůžeme ovlivnit, takže to rozhodnutí o zvýšení bylo správné,“ myslí si kapitán New York Islanders John Tavares.
Některé kluby, které se pohybovaly těsně kolem hranice platového stropu, jako například Chicago nebo Philadelphia, si teď mohou trochu vydechnout a snad se jim nyní bude rozpočet před novou sezónou lépe plánovat. I když je jasné, že přesto přijdou některé ztráty.
„Bude to těžké. Fakt, že budou muset někteří kluci odejít, není nikdy důvod k jásotu,“ říká kapitán Chicaga Jonathan Toews.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Na druhou stranu chudší kluby jako Arizona, Buffalo, či Nashville budou muset více utrácet, aby se dostaly na spodní hranici platových stropů, která nově činí 52,8 milionu.
„Je to jako každý rok: budeme zkrátka muset udělat nějaká rozhodnutí. Uvidíme, k jakým přesunům dojde,“ tvrdí generální manažer Calgary Flames Brad Treliving.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -