- Reklama -

Play off ještě není ztraceno, věří hráči Colorada

- Reklama -

Na Západě je to letos pořádná divočina. Konferenční tabulce (stejně jako ligové) vévodí Predátoři z Nashvillu, kteří loni marně hledali cestu do play off. Naopak mimo postupové pozice se překvapivě nacházejí obhájci Stanley Cupu z Los Angeles a podobně je na tom přes léto hojně velebené mužstvo Dallasu. No a příliš dobře si nevede ani loňský „zázrak“ z Denveru.
Laviny ani zdaleka nenavazují na oslňující sezónu 2013-14, kdy pod vedením Patricka Roye vybojovaly divizní titul. Od počátku letošního ročníku se pohybují ve spodních patrech tabulky a ani v polovině února tomu není jinak.
Americký klub si v posledních třech zápasech nepřipsal ani bod a momentálně ztrácí šest bodů na elitní osmičku, kterou uzavírají Kosatky z Vancouveru. Mezi oběma týmy navíc figurují v tabulce ještě mužstva Minnesoty, Los Angeles a Dallasu.
„Musíme se soustředit pouze na to, co dokážeme sami ovlivnit. Dobře víme, v jaké jsem situaci, a že nebude vůbec jednoduché dát věci do pořádku. Teď se musíme pořádně připravit na další zápas. Je zbytečně hledět moc dopředu, stejně jako se trápit tím, co už se stalo,“ řekl útočník Ryan O’Reilly.
„Dokud nebude o všem definitivně rozhodnuto, pak není na místě vynášet předčasné soudy. Pravda, poslední zápasy se nám příliš nepovedly, ale jako tým se stále zlepšujeme,“ komentoval situaci Matt Duchene.
V nedělním utkání proti Winnipegu vstřelil svojí první branku za posledních sedm zápasů, ale porážce svého týmu v poměru 3:5 zabránit nedokázal. „Doufám, že na svůj výkon proti Jets navážu i v dalších střetnutích. Bohužel letos je to jedna z těch sezón, kdy vše neprobíhá tak hladce, jak jste si zvykli. Jedinou cestou ke zlepšení je poctivá příprava na každé utkání,“ dodal Duchene.
„Ještě nás čeká dalších 25 zápasů, takže máme dostatek příležitostí k tomu, abychom se dotáhli na postupové příčky. Chápeme, že aktuálně na tom nejsme zrovna růžově, a že poslední tři utkání jsme i přes jejich důležitost nedokázali dovést do vítězného konce. Ale určitě nepanikaříme. Pořád věříme, že se do play off dostaneme,“ řekl kapitán týmu Gabriel Landeskog.

Do konce února odehraje Colorado ještě devět utkání. Jejich výsledky do značné míry ovlivní to, zda-li budou Laviny před koncem přestupového období (2. března) nakupovat nebo prodávat. Pokud se zaměříme na druhou možnost, pak se nejčastěji diskutuje o možné výměně Ryana O’Reillyho. Spekulace netlumí ani fakt, že čtyřiadvacetiletý útočník podepsal loni v létě nový tříletý kontrakt.
„Tohle nezávisí na mně. Ať se stane cokoliv, budu se s tím muset vyrovnat. Tak to prostě chodí,“ řekl rodák z Clintonu. „Nevidím do hlavy těm, kteří spravují naše mužstvo. Ale jedno vím jistě. Dokud budu součástí tohoto klubu, ať už to bude pár měsíců nebo několik let, odevzdám maximální možný výkon v každém odehraném duelu.“
„Vedení našeho týmu má svoje plány a dělá to, co považuje za správné a v čem vidí naději na úspěšnou budoucnost pro tento klub. Ať už u toho budu nebo ne. Osobně neztrácím víru a naději v to, že se ještě dokážeme probojovat do play off. A dokud tady bude byť jen nepatrná šance, tak to budu cítit pořád stejně,“ dodal O’Reilly.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -