- Reklama -

Play off podle EA Sports: titul získá Washington

- Reklama -

Na úvod malá omluva: tenhle článek měl být na našich stránkách zveřejněn už před dvěma týdny, abyste měli hned od začátku play off plnohodnotný prostor k diskuzím, jak hodně se hokejová realita liší od nasimulovaného prostředí oblíbené hry NHL 16. Stejně jako v minulých letech se totiž vývojáři EA Sports rozhodli na svých konzolích určit, jak dopadnou boje o Stanleyův pohár.
Po bitvě (rozuměj soubojích prvního kola play off) je každý generálem. Proto můžeme už nyní oznámit, že prognózy jim zatím vycházejí tak napůl.
V Západní konferenci dobře předpověděli postup Dallasu a San Jose, v prvním případě dokonce včetně přesného výsledku 4-2 s Minnesotou. Správně určili, že série Chicaga se St. Louis a Anaheimu s Nashvillem dospějí do sedmého utkání, jen jeho vítěze už netrefili. Ještě stále jim ale může vyjít tip na nejlepší tým konference, kterým by měli být Sharks.
Ve východní polovině pavouka podle EA Sports najdeme také dva správně určené postupující – Washington (i když ten neměl mít s Philadelphií takové problémy) a Tampu Bay. Ve zbývajících dvou sériích programátoři více věřili mužstvům, která už plánují dovolenou – tedy Floridě a NY Rangers. Znovu platí poslední tvrzení z předchozího odstavce, nejžhavějším kandidátem tvůrců hry NHL 16 na konferenční titul jsou Capitals.
Ti by měli zvítězit i ve finále Stanley Cupu proti Žralokům, budou k tomu však potřebovat maximální počet sedmi zápasů. Ten rozhodující prý vyhrají 4:2, rozdílový gól vstřelí Justin Williams v čase 53:39. Tečku za celým ročníkem udělá trefa washingtonského kapitána Alexandra Ovečkina do opuštěné klece v závěrečných sekundách. Jeho spoluhráč Braden Holtby si odnese Conn Smythe Trophy pro nejužitečnějšího hokejistu vyřazovacích bojů.
Mimochodem, když počítačoví nadšenci z EA Sports předpovídali průběh sezóny ještě před jejím začátkem, vyšli jim jako šampioni Anaheim Ducks. Tahle část scénáře nebyla ještě tak vzdálená od pravdy jako skutečnost, že Kačeři měli ve finále změřit síly s Montrealem.

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -