- Reklama -

Play-off začíná! Zajímavá fakta před startem vyřazovacích bojů

- Reklama -

Útočník Pittsburghu Josh Jooris má na dresu číslo 16. Minimálně tolik zápasů bude muset vyhrát další vítěz Stanley Cupu. Před začátkem play-off je tu i několik dalších zajímavých čísel.
16 – Počet zápasů, které v play-off rozhodl útočník Toronta Patrick Marleau.
15 – V tolika zápasech aktuální sezóny zaznamenal Claude Giroux alespoň dvě asistence. Spolu s Blakem Wheelerem se stali nejlepšími nahrávači s 68 přihrávkami.
14 – Tolik gólů zaznamenal v 55 zápasech play-off útočník Winnipegu Paul Stastny, kterého Jets získali v únoru ze St.Louis.
13 – Tolik let bylo útočníkovi Nicu Hischierovi, když se Devils dostali naposledy do play-off v sezóně 2011/12.
12– Z 12. pozice na draftu 2010 byl týmem Anaheim Ducks vybrán obránce Cam Fowler. Ze všech tehdy draftovaných hráčů má na kontě třetí nejvyšší počet odehraných zápasů základní části.
10 – Právě tolik čistých kont vychytal ve vyřazovací části brankář Vegas Marc-André Fleury.
9 – Hráči s tímto číslem ovládali v této sezóně bodování svých týmů. Arťemij Panarin z Columbusu zaznamenal 82 bodů. Útočník Nashvillu Filip Forsberg získal 64 bodů a nejlepší hráč New Jersey Taylor Hall posbíral 93 bodů.
8 – Tolik prodloužení v play-off dokázal rozhodnout legendární Joe Sakic, který drží rekord NHL. Na druhém místě je Maurice Richard s šesti góly v prodloužení.
7 – týmů z letošních účastníků se loni nedokázalo probojovat do play-off, což je největší meziroční změna. Zasloužily se o ní kluby Colorado, Los Angeles, New Jersey, Philadelphia, Tampa Bay, Vegas a Winnipeg.
6 – Přibližná délka vousu Brenta Burnse v palcích (nebo ve stopách).
5,9 – Průměrný počet gólů na zápas v této sezóně. Oproti loňskému roku jde o sedmiprocentní vzestup. Celkem padlo 7 552 gólů v základní části.
5 – Tolik hattricků dali dohromady Sidney Crosby (2), Jevgenij Malkin (2) a Alex Ovečkin (1). Wayne Gretzky dokázal v jedné sezóně nastřílet 10 hattricků.
4 – Počet týmů, které dokázali otočit stav série z 0:3 na 4:3 a postoupit do dalšího kola. Naposledy se to povedlo hokejistům Los Angeles Kings, když v prvním kole play-off 2014 otočili stav série proti San Jose Sharks.
3 – Volby v draftu obětovali Vegas Golden Knights ve prospěch Detroitu při výměně Tomáše Tatara. Slovenský útočník v 17 zápasech play-off zaznamenal tři góly a čtyři asistence.
2 – Počet kanadských týmů v play-off. Více zástupců ve vyřazovací části sezóny má i Kalifornie (3).
1 – Počet hráčů narozených ve Francii, kteří si zahrají v play-off (Pierre-Edouard Bellemare z Vegas).
Titulní Foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -