- Reklama -

Plejáda neúspěšných. Kanada představila trenérský štáb pro mistrovství světa

- Reklama -

Generální manažer kanadské hokejové reprezentace Jim Nill v úterý oznámil jmilujeme-msména trenérů pro mistrovství světa v Praze a Ostravě.
Na pozici hlavního kouče byl dosazen Todd McLellan, pro něhož se bude jednat o druhou zkušenost s národním výběrem Kanady. Premiéru s příchutí bronzu si odbyl jako asistent v roce 2000 na šampionátu pro hráče do 20 let. Sedmačtyřicetiletý rodák ze Saskatchewanu v současnosti působí už sedmou sezónu v organizaci Sharks. Zatímco na začátku svého kalifornského angažmá získal s mužstvem tři divizní tituly, letos musel poprvé spolknout hořkou pilulku v podobě nepostupu do play-off.
Před příchodem do San Jose působil tři roky jako asistent v Detroitu, se kterým slavil v roce 2008 zisk Stanley Cupu.


Nepřehlédněte: 


Na lavičce mu budou sekundovat Peter DeBoer, Bill Peters a Jay Woodcroft. Posledně jmenovaný dělá McLellanovi asistenta i na klubové scéně.
Deboer strávil poslední čtyři sezóny jako hlavní trenér Devils. V prosinci loňského roku se ale dočkal vyhazovu poté, co s týmem dosáhl negativní bilance 12-17-7. Záporné skóre se svými svěřenci získal v tomto ročníku také Bill Peters, hlavní kouč Hurricanes.
„Tato trenérská sestava má spoustu zkušeností nejen z NHL, ale také z mezinárodní scény,“ uvedl Jim Nill v oficiálním prohlášení Hockey Canada.
Do turnaje vstoupí země javorového listu 1. května utkáním proti Lotyšsku. Ve skupině A ji dále čeká Rakousko, Česká republika, Francie, Německo, Švédsko a Švýcarsko.
Titulní foto: Fred Kfoury III/Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -