- Reklama -

Plekanec nahrál na vítěznou branku, Jágr skóroval podesáté v sezóně

- Reklama -

Montreal naposledy vynuloval Rangers, Washington nedovolil skórovat hokejistům Pittsburghu. Ani v sobotním vzájemném utkání dvou dobře bránících celků se střelcům dlouho nedařilo. Nakonec rozhodlo až prodloužení, v němž Tomáš Plekanec potáhl akci podél pravého mantinelu a ve správný čas předložil před bránu kotouč Maxi Paciorettymu.
Neprůstřelnost Bradena Holtbyho, kterou v utkání podpořil devětadvaceti zákroky, tak skončila po 137:48 minutách. Úspěšná série jeho protějšku Careyho Price trvá ještě o necelých šestnáct minut déle, proti Capitals mu napočítali 36 zákroků. Habs se díky výhře minimálně na pár hodin posouvají do čela Východní konference.
NY Islanders podobnou šanci po obědě nevyužili, z Detroitu si odvážejí porážku 1:4. Dvaadvaceti zákroky se o ni zasloužil Petr Mrázek, kterého v poslední době trochu trápila slabší forma, ale tentokrát se předvedl v dobrém světle. Novináři ho ocenili zvolením druhou hvězdou utkání.
Za nejlepšího hráče byl označen autor přesilovkové trefy ze 6. minuty Tomáš Tatar. Těsně před druhou přestávkou Rudá křídla navýšila své vedení, ve třetím dějství na kontaktní gól Lubomíra Višňovského odpověděla dvakrát. Celkem bodovalo deset různých hokejistů Wings, žádný vícekrát.
Šest zápasů trvalo čekání Jaromíra Jágra na další gól, a vlastně i další bod. Poté, co začátkem ledna vstřelil hattrick Philadelphii, se s uměním českého veterána zase seznámili až hokejisté Floridy. Jágr otevřel skóre v desáté minutě po svém typickém výjezdu od pravého mantinelu, o pět minut později navýšil vedení Ďáblů Mike Cammalleri. Třetí gól domácího celku padl do opuštěné klece.
Nováčkovi v brankovišti Devils Keithu Kinkaidovi chybělo půldruhé minuty, aby poprvé v kariéře udržel čisté konto. Ze sedmadvaceti střel mu prošla až ta v podání Brandona Pirriho z pravého kruhu.
Z bratrské bitvy Zbyňka a Milana Michálkových vyšel lépe druhý jmenovaný a spolu s ním i hokejisté Ottawy. Před zraky vlastních fanoušků rozvlnili síť za zády arizonských brankářů sedmkrát, což je jejich nejlepší letošní výkon, žádné jméno se přitom na seznamu střelců neopakuje. Tři asistence si připsal obránce Marc Methot.
Zbyněk Michálek otevřel skóre už po čtyřiceti sekundách neškodným nahozením od modré čáry, jeho sourozenec poslal Senátory do vedení v závěru prostřední části hry. Odstartoval tím domácí kanonádu, během dalších devíti minut se Sens prosadili ještě čtyřikrát. Neplánovanou premiéru mezi tyčemi Coyotes si tak odbyl Louis Domingue.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Svůj stý start v dresu Philadelphie oslavil Steve Mason shutoutem, když zastavil všech třicet pokusů hokejistů Maple Leafs. Další z jubilantů Wayne Simmonds (500. start v NHL) asistoval spolu s Petrem Strakou u jediné branky zápasu v podání Michaela Del Zotta.
Jakub Voráček, který rovněž nastoupil k pětistému utkání v lize, vyšel naprázdno. Určitě ho to ale mrzelo míň než lavičku Toronta, které prohrálo podeváté v řadě.
Voráčkovi vedoucímu statistiky se přiblížil Tyler Seguin, který ve Winnipegu nahrál na tři branky Dallasu, jeden z hokejistů Stars byl ovšem ještě produktivnější. Obránce John Klingberg dvěma brankami a stejným počtem asistencí navázal na svůj předchozí výkon proti Ottawě, kdy měl bilanci poloviční. Hvězdy využily čtyři přesilovky, jednu asistenci zaznamenal také Aleš Hemský.
Vítězství 5:2 zmenšilo rozdíl mezi včerejšími soupeři na sedm bodů, odstup Dallasu od postupových příček je ještě o tři body menší. Jets prohráli potřetí v řadě.
San Jose má momentálně stejně dlouhou šňůru úspěchů, poslední korálek na ni navléklo vítězstvím 2:0 nad Chicagem. Antti Niemi vynuloval svůj někdejší tým už podruhé v kariéře, v sezóně udržel čisté konto počtvrté. Ve výstroji finského gólmana skončilo jednatřicet kotoučů.
O majiteli dvou bodů rozhodl už po pěti minutách svým osmým gólem v sezóně švédský novic Melker Karlsson, stejný muž vyslal v závěru do úniku Joe Thorntona.
Ve třetích třetinách patří Flames k nejnebezpečnějším týmům ligy, potvrdila to i sobotní bitva o provincii Alberta. Co bylo Edmontonu platné, že už po dvanácti minutách vedl 2:0 – když se obě mužstva vrátila podruhé z kabin, stačilo Calgary necelých devět minut, aby skóre otočilo. V 57. minutě dal poté výsledku konečnou podobu svým druhým gólem Lance Bouma.
Ze sestavy Plamenů na poslední chvíli vypadl nemocný Jiří Hudler, k premiérovému startu v NHL tak nastoupil německý útočník David Wolf. Kvůli zranění v dolní části těla ale zápas nedokončil.
Dvě branky Brada Marchanda do sítě LA Kings korunovaly povedený leden v podání bostonských hokejistů. Medvědi v prvním měsíci nového roku získali devatenáct z 24 možných bodů a v Atlantické divizi drží čtvrtou příčku. Králům na západě naopak vypadávají z rukou postupové karty.
Marchand včera otevřel skóre ve 38. minutě a pár sekund před koncem ho střelou do opuštěné klece také uzavřel. Mezitím se z jeho spoluhráčů trefil ještě Chris Kelly, zatímco Tuukka Rask na opačné straně kapituloval z jednatřiceti střel pouze jednou.
Výsledkem 3:1 skončil rovněž duel mezi Tampou Bay a Columbusem. Lightning na domácím ledě uspěli podesáté v řadě, což je nový klubový rekord, a s 68 body vévodí Východní konferenci. Gólman Ben Bishop byl vyhlášen nejlepším hráčem večera poté, co zlikvidoval 34 střeleckých pokusů Blue Jackets.
Klíčovým momentem zápasu byla polovina třetí třetiny, kdy Lightning skórovali dvakrát v rozmezí necelých dvou minut. Oba střelci (Paquette a Filppula) tím zaokrouhlili svoji sezónní bilanci na deset. Blesky mají ve svých řadách už sedm mužů, kteří této mety dosáhli.
Ačkoliv newyorského Henrika Lundqvista zasáhl na začátku druhé třetiny puk do krku a na několik minut ho připravil o dech, švédský gólman se z hrozivě vyhlížejícího incidentu vzpamatoval a utkání s Carolinou dochytal – a navíc dovedl do úspěšného konce. Z jednatřiceti střel kapituloval pouze jednou, zatímco jeho spoluhráči překonali Cama Warda čtyřikrát.
Pokud snad Hurricanes za těsného stavu 1:2 chtěli pomýšlet na obrat, 51. minuta jejich plány pohřbila. Nejprve se zblízka prosadil Chris Kreider, o jednadvacet sekund později prolétla do sítě dalekonosná střela Dana Boylea.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -