- Reklama -

Plekanec největší hvězdou

- Reklama -

Montrealský Tomáš Plekanec je prvním držitelem titulu Hvězda týdne v nové sezóně. V trojici nejlepších hráčů uplynulých dnů doplňují českého útočníka brankář Minnesoty Darcy Kuemper a kapitán Pittsburghu Sidney Crosby.
Úvodní herní týden nové sezóny začal až ve středu, Tomáš Plekanec toho přesto do neděle stihl hodně. Třikrát byli Habs v akci, v každém utkání najdeme kladenského odchovance mezi střelci. V úvodním zápase s Torontem dokonce dvakrát, v sobotu proti Philadelphii pro změnu přidal k brance ještě asistenci. Výkon – nejen českého hráče, ale celého týmu – o to cennější, že Canadiens třikrát vyjížděli na soupeřova kluziště.
Darcy Kuemper má za úkol gólům zabraňovat a v minulém týdnu se mu v tomto ohledu dařilo na jedničku. Vyprávět by o tom mohli hráči Colorada, jediní protivníci, s nimiž se Minnesota ve sledovaném období potkala. Ve čtvrtek z toho byla výhra 5:0, v sobotu vítězství 3:0. Čtyřiadvacetiletý gólman si celkově připsal 46 zákroků, spočítat jeho ostatní statistiky je velice snadné. Kuemper je podle statistiků nejmladším brankářem v ligové historii, kterému se podařilo udržet čisté konto v úvodních dvou zápasech týmu v sezóně.
Sidney Crosby vykročil úspěšně za obhajobou Art Ross Trophy. Na čele kanadského bodování po prvním týdnu sice není sám, šest bodů má také Ostrovan Brock Nelson, ale rozdíl mezi oběma produktivními borci není prakticky žádný – oba mají bilanci 3+3. Lídr Tučňáků jí dosáhl díky dvěma tříbodovým večerům. Pod čtvrteční výhru 6:4 nad Anaheimem se podepsal dvěma góly a jednou asistencí, v sobotu s Torontem (5:2) měl poměr opačný.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -