- Reklama -

Plekanec přispěl dvěma góly k debaklu Jágra a spol., tříbodový Hertl prohře Sharks nezabránil

- Reklama -

Sobotní program NHL odstartoval odpolední zápas Nashvillu s NY Rangers. Diváci v Bridgestone Arena si na první branku museli počkat do 32. minuty, kdy využil přesilovku kanonýr Jezdců Rick Nash. Závěr druhé třetiny patřil domácím. V čase 38:39 vyrovnal Roman Josi a tentýž hráč pak o 41 sekund později asistoval u branky Shey Webera.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Hosté sice na začátku třetí třetiny srovnali krok zásluhou Ryana McDonagha, ale poslední slovo nakonec přeci jen patřilo Nashvillu. V 53. minutě překonal Cama Talbota Mike Ribeiro a zaokrouhlil tak svůj účet v NHL na 700 bodů. Rodák z Montrealu odehrál v základní části soutěže 917 utkání, ve kterých zaznamenal 213 branek a 487 přihrávek.
Plekanec TOmášVýborný výkon předvedl Tomáš Plekanec, jenž byl zvolen druhou hvězdou zápasu mezi Montrealem a New Jersey. Český útočník podpořil vysokou výhru domácích Canadiens v poměru 6:2 dvěma góly včetně rozdílové trefy ze 40. minuty. Naprosto stejným způsobem se zviditelnil také Plekancův spoluhráč Dale Weise, tři asistence si připsali P.K. Subban a David Desharnais. Lépe vstoupili do zápasu Devils, už ve druhé minutě otevřel skóre Mike Cammalleri za asistence Petera Harrolda a Jaromíra Jágra, jenž Habs třemi využitými přesilovkami v řadě otočili vývoj zápasu ve svůj prospěch.
Z našich krajanů se ve včerejším jedenáctizápasovém „menu“ střelecky prosadili i Tomáš Hertl a Andrej Nestrašil. Nejproduktivnějším českým hráčem včerejšího hracího dne v NHL se stal Hertl, který zažil první tříbodový večer v sezoně (2+1). Ovšem ani jednadvacetiletý rodák z Prahy nedokázal odvrátit porážku San Jose 4:5 s Carolinou. Nestrašil se na překvapivém úspěchu Hurricanes podílel jedním gólem. Mezi nejlepší hráče Caroliny patřili Justin Faulk (0+3), Elias Lindholm  a Andrej Sekera (oba 1+1).
Ryan Miller vychytal šesté čisté konto v ročníku a dovedl Vancouver k jednoznačnému vítězství nad Pittsburghem 5:0. Americký gólman zneškodnil všech 31 střel, z toho 14 v závěrečné třetině. Nejlepším hráčem utkání byl vyhlášen Radim Vrbata (na dolním snímku), který přihrál na dvě branky Canucks. První asistence byla jeho 500. bodem v základní části NHL. Vrbata potřeboval k pokoření jubilejního milníku odehrát 840 utkání a povedlo se mu to v čase 7:13, kdy v početní převaze přihrál na gól Alexandrea Burrowse. Další branky Kosatek vsítili Bo Horvat, Shawn Matthias, Zack Kassian a Daniel Sedin.

Ve čtvrtečním utkání na ledě Colorada udržel Petr Mrázek premiérovou nulu v sezóně NHL, včera v Glendale ho od stejného úspěchu dělilo 114 sekund. O čtvrtý shutout v kariéře ho připravil obránce Coyotes Oliver Ekman-Larsson. Českého gólmana to ale mrzet nemuselo. Ostravský rodák zneškodnil 22 střel a výrazně tak přispěl k výhře Detroitu 3:1. O branky Red Wings se postarali Riley Sheahan, Tomáš Tatar (1+2) a Darren Helm.
Toronto konečně vyhrálo, když doma porazilo Edmonton 5:1. Maple Leafs čekali na výhru dlouhých jedenáct zápasů a od 9. ledna vybojovali jen jeden bod za prohru na ledě New Jersey 1:2 po samostatných nájezdech. Střelecky se pod včerejší triumf Listů podepsali Richard Pánik, Phil Kessel, Morgan Rielly, Mike Santorelli a Peter Holland, James Reimer zastavil 31 puků, nulu na jeho kontě umazal Luke Gazdic pouhé tři sekundy před závěrečným klaksonem.
O osudu utkání mezi Tampou Bay a Los Angels rozhodla již první třetina, kterou Kings ovládli a vyhráli ji 3:0. Bena Bishopa pokořili Tyler Toffoli, Justin Williams a Drew Doughty. Druhý jmenovaný se trefil mezi tři tyče i v posledním dějství, to už ale strážil svatyni floridského celku Andrej Vasilevskij. Nakonec si Králové odvezli z Amalie Arena výhru 4:2. Branky Lightning, kteří přišli o sérii deseti domácích vítězství, zaznamenali Nikita Kučerov a Victor Hedman.
Hokejisté Bostonu porazili New York Islanders 2:1. Ostrované od 10. minuty vedli, v početní výhodě překonal jinak bezchybného Tuukku Raska John Tavares, ale domácí zápas otočili góly Patrice Bergerona a Loui Erikssona.
Gól Tylera Myerse a přesilovkové trefy Tylera Ennise a Zemguse Girgensonse dostaly Sabres v úvodních 26. minutách včerejšího klání s Dallasem do velmi výhodné pozice, ovšem ani tříbrankové vedení jim málem na výhru nestačilo. Stars totiž v dalším průběhu zápasu notně přidali na obrátkách a zásluhou Tylera Seguina a Codyho Eakina snížili na rozdíl jediné branky. Domácí ale nakonec těsné vedení uhájili až do závěrečné sirény. Na všechny branky Buffala přihrál Chris Stewart.
Columbus si připsal druhou výhru ve dvou dnech, když vyhrál v Ottawě 4:1. Ke všem změnám na ukazateli skóre došlo až v poslední třetině, triumf Blue Jackets střelecky podpořili Cam Atkinson, Nick Foligno, Scott Hartnell a Mark Letestu. Curtis McElhinney zlikvidoval 34 střel, vyzrál  na něj pouze Eric Condra.
Po výměně do Minnesoty se Devan Dubnyk dostal do fantastické formy. Bývalý gólman Arizony si v devíti utkáních v dresu Wild připsal sedm výher, čtyři z nich ozdobil čistým kontem. V sobotu předvedl 18 bezchybných zákroků a dovedl Divochy k výhře 1:0 nad Coloradem. Jediný přesný zásah do černého si ve 12. minutě připsal Charlie Coyle.

- Reklama -

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -