- Reklama -

Plekanec přispěl ke korunovaci Habs, Jágr se blýskl proti Devils. Mrázek vychytal nulu

- Reklama -

Tři divizní trůny byly obsazeny ještě před sobotou, o čtvrtý se hrálo do posledního dne základní části sezóny. Nakonec patří Montrealu, který získal potřebný bod vítězstvím 4:3 po nájezdech nad Torontem a vyhrál souboj na dálku s Tampou Bay. V jednadvacáté minutě podpořil týmové snažení také Tomáš Plekanec, když po rozebrání obrany Maple Leafs střílel z prostoru mezi kruhy.
Habs sice museli v kanadském derby třikrát dotahovat, ale až na poslední případ jim to nikdy netrvalo příliš dlouho. Závěrečné dějství už se odehrálo bez branek, stejně jako prodloužení. Nájezdy už se nesly plně v režii Canadiens, na které čeká v prvním kole play off Ottawa.
Aktéry druhého semifinále Atlantické divize budou Tampa Bay a Detroit. Lightning se se základní části rozloučili také vítězstvím po nájezdech, když zdolali 3:2 Boston. V době, kdy se v Amalie Arena rozhodovalo o vlastníku druhého bodu, už Bruins na základě ostatních výsledků věděli, že do play off se nepodívají. U jejich poslední branky v sezóně asistoval David Krejčí.
Rudá křídla půjdou do bitvy s Blesky s vědomím, že se můžou naplno opřít o muže stojícího na poslední čáře. Petr Mrázek si řekl o pozici předpokládané jedničky pro play off shutoutem proti Carolině, čisté konto udržel v této sezóně už potřetí. Hurikáni prověřili českého gólmana celkem 35krát.
Už po čtyřiceti osmi sekundách si mohl nováček Landon Ferraro odškrtnout položku „první gól v NHL“, v 57. minutě přidal druhý gól do prázdné klece Joakim Andersson. Nula na jejich straně výsledkové tabule jen ukázala, jaký problém měla Carolina letos s proměňováním šancí, se 188 góly je čtvrtým nejhůře střílejícím týmem soutěže.


Rozhovor s Tomášem Plekancem po zápase s Torontem 
Dvojice prvního kola play off


Pro účastníky dalšího sobotního zápasu už sezóna skončila, speciálně pro Jaromíra Jágra se jednalo o rozlučku velice specifickou. Česká legenda se totiž v dresu Floridy představila proti New Jersey, tedy týmu, v němž ročník 2014-15 začínala. A prezentovala se v nejlepším světle. Ve 48. minutě si Jágr připsal asistenci u Huberdeauovy branky, o pět minut později při početní výhodě dal výsledku konečnou podobu 3:2.
204. přesilovkovou brankou vyrovnal v historických tabulkách čtrnáctého Waynea Gretzkyho, 129. vítěznou trefou potvrdil svoji dominanci v NHL. Ocenění pro nejlepšího hráče večera nemohlo směřovat jinam.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -