- Reklama -

Plekanec ukončil Halákovu sérii, Mrázek zvítězil potřetí v řadě

- Reklama -

Pošesté v kariéře prožil Tomáš Plekanec v NHL večer, během něhož si vylepšil statistiky o čtyři body. Dvěma brankami a dvěma nahrávkami ve včerejším duelu s NY Islanders navíc odehnal noční můru, kterou Canadiens měli ze zápasů proti Jaroslavu Halákovi. Jejich bývalý gólman je v předchozích střetech čtyřikrát porazil a dohromady přitom inkasoval pouze čtyři góly.
V sobotu bylo všechno jinak. Hráčům kanadského celku perfektně vyšly vstupy do třetin, pokaždé skórovali ještě před vypršením druhé minuty a celkově zvítězili 6:4. Plekanec připravil první dva góly, poté se překvalifikoval na zakončovatele. Ve 35. minutě potrestal Hickeyho vyloučení, v 54. minutě svou třináctou trefou v sezóně stvrdil vítězství nad nejlepším celkem Východní konference (video: góly Tomáše Plekance).
V Detroitu došlo na souboj českých gólmanů, ačkoliv původně nebyl v plánu. Petr Mrázek nastoupil do utkání s Predátory od začátku, Marka Mazance si domácí „vyžádali“ tím, že během třinácti minut třikrát překonali jeho kolegu Cartera Huttona. Na odchodnou mu zamával Tomáš Tatar, jenž později korunoval svůj povedený výkon ještě dalším gólem při přesilovce a navíc si připsal asistenci (video: góly Tomáše Tatara). Slovenský forvard poprvé v kariéře pokořil dvacetibrankovou hranici.
Mrázkovi napočítali při jeho třetí výhře v řadě třicet čtyři zákroků, Mazanec během svého zkráceného pobytu mezi tyčemi zasáhl osmnáctkrát. Rudá křídla díky vítězství 5:2 navýšila v Atlantické divizi svůj náskok na čtvrtý Boston na pět bodů.
Medvědi totiž po pěti předešlých úspěších nestačili na Columbus. Prostupné obraně motal hlavu zejména Matt Calvert, jenž tři minuty před sirénou zvrátil nerozhodný stav 1:1 a posléze přidal ještě pojistku do opuštěné klece, ofenzívě zase chyběl suspendovaný Brad Marchand.
Oba čeští útočníci ve službách Bruins vyšli naprázdno, Modrokabátník Ryan Johansen si díky brance v přesilovce natáhl svoji bodovou šňůru na třináct utkání.
 


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Po šesti minutách vedlo Calgary v San Jose o dvě branky, ve 29. minutě už naopak prohrávalo. Jiří Hudler ale brzy nato střelou z mezikruží srovnal stav (video: gól Jiřího Hudlera). A protože ve druhé polovině utkání už maskovaní muži nic více soupeřům nepovolili, muselo se prodlužovat.
Z nastaveného času uběhlo pouhých pár desítek sekund, když Sean Monahan vyhrál vhazování v útočném pásmu a zamířil k bráně, kde doklepl střelu Marka Giordana. Finský gólman Joni Ortio tak zvítězil i ve svém třetím startu od příchodu z farmy, odkud ho Flames povolali minulý víkend.
Dlouhých 169 minut nedokázali hokejisté Philadelphie překonat soupeřovy gólmany, v sobotu se jim to konečně povedlo. Nepříjemnost z pohledu českého fanouška: mezi tyčemi stál Michal Neuvirth z Buffala. O něco radostnější zpráva: Jakub Voráček si vylepšil statistiky alespoň o asistenci. Jinak řídil ofenzívu Flyers především obránce Michael Del Zotto (0+2).
Domácí Zemgus Girgensons potvrdil oprávněnost nominace na All-Star Game dvěma zásahy do černého, mezi jeho trefy z 19. a 59. minuty se ale kromě kolegy Tylera Ennise zvládli čtyři střelci Letců. Těm se dařilo hlavně při přesilovkách v prostředním dějství.
Z nejbližších Voráčkových konkurentů v boji o vedení ve statistikách měli hokejisté Penguins volno, ale českému útočníkovi se mírně přiblížil Tyler Seguin. S bilancí jedné branky a jedné nahrávky se mu při výhře 5:4 nad Washingtonem vedlo podobně jako několika dalším spoluhráčům. Aleši Hemskému započítali jednu nahrávku.
Stars sice přišli o třígólové vedení, které si vybudovali během úvodních pětadvaceti minut, ale ve 44. minutě dvěma trefami v rozmezí šestnácti sekund hokejistům z americké metropole znovu utekli. V Západní konferenci ztrácejí po včerejšku na postupové příčky čtyři body.
Na východě je na tom obdobně Florida, která na nájezdy podlehla 2:3 Edmontonu. Forhendový blafák Naila Jakupova, jenž dostal při trestných stříleních příležitost poprvé během své kariéry v NHL, byl prvním úspěchem Olejářů na soupeřových kluzištích od 9. listopadu, tedy z posledních čtrnácti utkání.
V normální hrací době se třikrát měnilo skóre v prostředním dějství, hosté poté srovnali stav ve 47. minutě po Hendricksově úniku v oslabení. Brankář Panterů Roberto Luongo se 838. startem v základní části posunul na jedenácté místo historických tabulek před Jacquese Plantea.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -