- Reklama -

Plekanec uspěl nad Voráčkem. Tahoun Flyers už je na čele bodování

- Reklama -

Nádherný zápas plný krásných kombinací a branek viděl v sobotu v noci vyprodaný Bell Centre. Domácí Montreal rozhýbal svou přesilovku, díky níž vstřelil tři branky a rychle odskočil do vysokého vedení. Hosté to nezabalili. Neúnavný Jakub Voráček opět připravil pro spoluhráče dvě brankové příležitosti, nakonec to ale bylo málo. Ze vzájemného souboje vyšel lépe Tomáš Plekanec a jeho Habs.
Oba Češi se podíleli na brankách svých týmů dvěma nahrávkami. Jelikož Sidney Crosby nebodoval, dostal se už Jakub Voráček s 26 body (7+19) v 16 zápasech na první místo ligové produktivity! Tomáš Plekanec je s 13 body (6+7) v 18 duelech třetím nejproduktivnějším Čechem v NHL.
Mezi hvězdy večera se však nevešel ani jeden. Tam byli nominováni P.A. Parenteau, autor dvou branek, David Desharnais (1+1) a Dale Weise, další střelec dvou gólů Montrealu.
„Samozřejmě se snažíme, aby nám přesilovky fungovaly jako dnes každou noc,“ řekl P.K. Subban, který dal ve 27. minutě třetí branku Canadiens v početní výhodě. Přišla po nádherné a rychlé kombinaci s Plekancem a Galchenyukem.
Montreal se přitom v přesilovkách trápil. V 16 úvodních utkáních využil jen tři. Teď ve dvou duelech proměnili jeho hráči čtyři. „Víme, že se kolem toho na úvod sezóny hodně panikařilo a hodně namluvilo, nicméně my v kabině věděli, že na to máme osobnosti, což se dnes projevilo,“ nepochyboval o svém týmu Subban.
Zápas měl pro dva muže nádech jubilea. Sergej Gončar, jenž přišel do kanadské metropole nedávno z Dallasu, asistoval u čtvrté a páté branky Habs. Nahrávka na Parenteaův gól ze 42. minuty byla jeho 800. bodem v NHL.
„Znamená to pro mě hodně,“ řekl zkušený ruský zadák. „Jsem v téhle lize už nějakou chvíli a 800 bodů je výkon, kterého moc obránců ve své kariéře nedosáhlo. Je to pro mě tedy velmi zvláštní a dosáhnout toho v téhle hale před těmito fanoušky je zvlášť výjimečné.“
„Moc se mi líbí způsob, jakým Sergej hraje,“ dodal trenér Habs Michel Therrien, mimochodem další oslavenec. Kouč Montrealu totiž zaknihoval proti Flyers svou 300. výhru v NHL. „S pukem na holi se chová rozvážně, správně se rozhoduje. Většinu kariéry přitom strávil na přesilovce, takže to jistě využije i u nás.“
Na straně hostů vstřelil dvě ze tří branek Flyers Brayden Schenn, který vystřídal v elitní formaci vedle Voráčka a Girouxe Wayna Simmondse. Výsledek se dostavil, třiadvacetiletý forvard vstřelil svou pátou a šestou branku v sezóně. „Tihle chlapi vidí hřiště opravdu skvěle. Jsou velmi rychlí a pořád útočí. Moc si to vedle nich užívám,“ pochvaloval si souhru se zkušenými spoluhráči Schenn.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -