- Reklama -

Plekanec za čtyři – a přitom na jedničku

- Reklama -

Čtyři, to je počet bodů, které montrealský útočník v sobotním utkání s NY Islanders posbíral. Jednička je jako ve škole, ohodnocení jeho výkonů. Na první místo ostatně umístili Tomáše Plekance i novináři při hledání nejzářivější hvězdy večera.
„Měli jsme dobrý start, podařilo se nám využít hned první přesilovku. Ve druhé třetině to bylo to samé, skórovali jsme hned při prvním střídání. To vám zvedne sebevědomí,“ hodnotil kladenský odchovanec především výkon celého mužstva při výhře 6:4.
Uhodil hřebíček přesně na hlavičku. Začátky utkání či třetin nepatří letos k přednostem Canadiens, ale včera jako by na tuhle statistiku zapomněli. V čase 1:56 byl Plekanec na počátku přesilovkové akce, kterou zakončil P.K. Subban. Po návratu z kabin uběhlo jen deset sekund, než český útočník naservíroval puk Daleu Weisseovi a náskok domácích byl dvougólový.
Vedle Plekance se v této sezóně vystřídalo už devět spoluhráčů, v sobotu mu trenér Michel Therrien přiřadil do elitní formace kromě Maxe Paciorettyho právě Weisseho. „Má rychlost a dokáže hrát jednoduše. Je dobře, když máte chlápka, který je schopen nastupovat s různými lidmi,“ pochvaloval si 32letý centr. „Jsem rád, že naše řada dnes přispěla, snad nám to vydrží.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


V polovině utkání snížil manko Ostrovanů Kyle Okposo, ale o necelé čtyři minuty později měli Habs znovu dvě branky k dobru. Plekanec tvrdou ranou z vrcholku pravého kruhu potrestal Hickeyovo vyloučení.
„S prací speciálních formací v posledních třech zápasech můžu být spokojen,“ kvituje kouč Therrien. „V Columbusu jsme skórovali třikrát. V Ottawě jsme gól nedali, ale líbilo se mi, že jsme se dostávali do šancí. Začínáme mnohem víc střílet.“
Po Kuljominově srovnání v závěru druhé části hry skončil po návratu ze šaten znovu kotouč rychle za zády Jaroslava Haláka. Další dvě pojistky přidali David Desharnais a v čase 53:43 znovu Plekanec. Český útočník si tím vyrovnal svoje dosavadní maximum v NHL, čtyřbodový večer zažil už pošesté – ale poprvé od listopadu 2010.
Halák naopak prožil jednu premiéru, poprvé neuspěl v utkání proti svému bývalému týmu. V předchozích čtyřech zápasech proti Montrealu přitom dohromady pustil pouze čtyři góly.
„Jsem si jistý, že ho to frustrovalo. Nepředvedli jsme takový výkon, jaký bychom chtěli, moc dobře jsme před ním nebránili,“ politoval svého svěřence trenér NY Islanders Jack Capuano.
Slovenskému gólmanovi už nemohli spravit náladu ani Anders Lee s Johnem Tavaresem, kteří v závěru dali výsledku milosrdnější podobu 4:6.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -