- Reklama -

Po čtrnácti sezónách v NHL konec, Shawn Thornton hodil brusle do koše

- Reklama -


Jaromír Jágr se sice dvěma asistencemi podílel na výhře Floridy 3:0 nad Buffalem, mezi největší tři hvězdy zápasu se však nevešel. Přednost dostali jeho spoluhráči James Reimer, Jonathan Huberdeau a Shawn Thornton.
Brankář Reimer potřeboval na své druhé čisté konto sezóny 30 zákroků, výrazný podíl na úspěchu Panthers měl i Huberdeau, jenž vstřelil dvě branky. Thornton nebodoval, do statistik si připsal pouze dvě střely a čtyři hity, přesto se stal hlavním hrdinou večera.
Devětatřicetiletý veterán totiž odehrál svůj poslední zápas v National Hockey League a od fanoušků Panthers, kterých se včera sešlo v aréně BB&T Center 17 235, se dočkal potlesku ve stoje. Po příchodu do šatny si Thornton vyzul brusle a rovnou je hodil do nejbližšího koše.


Draftem NHL prošel rodák z Oshawy před dvaceti lety, kdy si ho ze 190. pozice vybrali zástupci Toronta. Působení v nejprestižnější hokejové soutěži světa ale odstartoval až po přestupu do Chicaga (2002-06). V ročníku 2006-07 si zahrál v Anaheimu, se kterým získal svůj první Stanley Cupu.
Krátce po otevření trhu s nechráněnými volnými hráči v roce 2007 posílil Thornton kádr Bostonu. během sedmi sezón získal v Bostonu pověst nebojácného bojovníka a velkého pracanta.
Hodně úspěšné období prožíval především vedle Gregoryho Campbella a Daniela Paillea, s nimiž vytvořil formaci, které se přezdívalo „Merlot Line“. Před šesti lety pomohl Medvědům k zisku Stanley Cupu.
V létě 2014 podepsal Thornton s Panthers dvouletou smlouvu a loni v únoru se s vedením floridského celku dohodl na jejím prodloužení. V NHL nakonec prožil čtrnáct sezón, v její základní části sehrál 705 zápasů s bilancí 42 gólů a 60 asistencí. Na trestné lavici strávil 1103 minut. Ve 105 utkáních play off vstřelil jednu branku a na šest dalších přihrál.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -