- Reklama -

Po Greenovi míří na trase z Detroitu do Edmontonu také Andreas Athanasiou

- Reklama -

Ti dva jsou velmi dobří přátelé. Když Steve Yzerman končil v Detroitu svou skvělou hráčskou kariéru, byl Ken Holland generálním manažerem Rudých křídel. Po Yzermanově odchodu z Tampy Bay se spolu potkali v managementu Red Wings. Nyní je Holland v Edmontonu, ale vztahy se svým bývalým „učněm“ má nadále dobré.



Svědčí o tom i dvě poslední výměny. Z beznadějně posledního Detroitu se do Edmontonu, který bojuje o postup do play-off, nejprve přesunul zkušený zadák Mike Green. A před malou chvílí informoval Gord Miller ze stanice TSN, že Oilers získali od Red Wings také posilu do útoku.
Od jezera Michigan míří do kanadské Alberty pětadvacetileté křídlo Andreas Athanasiou (a další útočník Ryan Kuffner). Opačným směrem se stěhuje Sam Gagner a dvě volby ve druhém kole draftu (2020 a 2021). Athanasiou se po sezóně stane omezeně volným hráčem.


V šestačtyřiceti duelech této sezóny si Athanasiou připsal 10 branek a 14 asistencí. Zejména začátek sezóny měl pomalejší, pravdou ale je, že jej limitovaly zdravotní potíže. V jeho novém působišti se o ofenzivu starají zejména McDavid, Draisaitl, Nugent-Hopkins či Yamamoto. Ke komu kouč Tippett novou posilu postaví?

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -