- Reklama -

Po nebezpečném zákroku Martina bude Daley chybět Dallasu několik týdnů

- Reklama -

Trevor Daley nebude na úterní utkání proti New Yorku Islanders vzpomínat v dobrém. Obránce Dallasu se hned při svém druhém střídání zranil a musel ze zápasu odstoupit. Osudným se mu stal nebezpečný střet koleno na koleno s Mattem Martinem.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Hostující křidelník byl za faul potrestán vyloučením na pět minut a do konce utkání. Ve středu ho čeká disciplinární řízení. „Takový zákrok si zaslouží suspendaci,“ měl hned po zápase jasno hlavní trenér Stars Lindy Ruff.
Jednatřicetiletý Daley už se do hry rovněž nevrátil. Jak je jeho zranění vážné a co se mu přesně stalo, klub zatím neoznámil. Každopádně si od hokeje na nějakou dobu odpočine. „Trevor bude mimo hru několik týdnů,“ sdělil Ruff a dodal, že přesný rozsah zranění odkryje až podrobnější lékařské vyšetření.
Daley letos odehrál prozatím 61 zápasů a s 33 kanadskými body za 16 branek a 17 asistencí je druhý nejproduktivnějším zadákem Dallasu. Lepší bilanci má momentálně pouze talentovaný švédský bek John Klingberg (34 bodů, 10+24, 50 utkání).

„Je to další stupidní zákrok, nad kterým jen nevěřícně kroutíte hlavou,“ řekl Ruff. „Už jsme přišli o nejlepšího útočníka (kouč Ruff má na mysli Tylera Seguina, kterého v polovině února zranil bek Floridy Dmitrij Kulikov), teď jsme ztratili zřejmě našeho nejlepšího obránce. Trevor nám bude nějakou dobu chybět po zákroku, který byl naprosto zbytečný.“
Opačný pohled na věc prezentoval ve svém komentáři pro média trenér Ostrovanů Jack Capuano. „Díval jsem se na záznam a viděl jsem, že byl zasažen. Ale podle mě v tom žádný úmysl nebyl,“ míní osmačtyřicetiletý rodák z Cranstonu.

- Reklama -

Bude vás zajímat:


„Především, bych chtěl říct, že Matt není zákeřný hráč. Je to čestný chlap. Je to smůla a doufám, že se jeho stav brzy zlepší. Pro oba hráče je to nešťastné. Nejdůležitější je, aby byl Daley zase v pořádku,“ dodal Capuano.
Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -