- Reklama -

Po osmi letech bez play off. Celou dobu jsem věřil v postup, lituje David Krejčí

- Reklama -

Mužstvu se nedařilo, jemu samotnému podrážely nohy neustálé zdravotní lapálie. David Krejčí ale ani na okamžik nezapochyboval o tom, že se Boston i letos dostane do play off. „Zbývalo deset zápasů do konce základní části a já byl pevně přesvědčený o tom, že se nám to povede. Nezáleželo na tom, jestli se tam dostaneme na divokou kartu nebo z třetí příčky v divizi. Až do poslední chvíle jsem věřil, že nám play off neunikne. Věděl jsem, že pokud se to povede, znovu budeme patřit k obávaným protivníkům a šance na nějaký solidní výsledek nejsou vůbec špatné.“
Ale jeho naděje byly liché. V poslední den základní části byl osud Medvědů definitivně zpečetěn, když mužstva Ottawy a Pittsburghu uspěla ve venkovních zápasech, a na úkor Bostonu postoupila do vyřazovací části. Bruins se nekvalifikovali do play off poprvé po osmi letech a pro Davida Krejčího to byla poslední tečka za ve všech ohledech nevydařenou sezónou.
„Vždy, když jsem cítil, že se konečně dostávám do optimální formy, přišlo zranění. Třikrát mě letos zpomalily zdravotní obtíže. Bylo to velmi frustrující. Zlepšilo se to až ke konci základní části, ale k postupu do play off to nestačilo. Tento rok je pro mě velkým zklamáním jak po individuální stránce, tak po té týmové. Čeká nás velmi dlouhé léta,“ litoval Krejčí.
Přitom všechno začalo výborně. V létě podepsal český útočník novou smlouvu, která z něj od příštího ročníku učiní nejlépe placeného hráče na soupisce Bruins, stejně jako mezi všemi českými hokejisty v zámoří. Rodák ze Štenberka navíc patřil mezi hráče s velmi tuhým kořínkem. Za předchozích šest let ho zranění připravila jen o 16 utkání základní části.

Ale to vše se letos změnilo. Krejčího zdravotní trable začaly psát svůj příběh již začátkem října loňského roku, když nedohrál poslední předsezónní přípravný duel a svému klubu chyběl i v prvních třech zápasech nového ročníku. Pak sice odehrál devět utkání po sobě, ale jeho tělo mu znovu vystavilo stopku na 17 z následujících 19 střetnutí.
Po dvou měsících velkého trápení se 17. prosince vrátil do sestavy Bostonu a vypadalo to, že s maroděním je konec. Český útočník odehrál 27 zápasů v řadě a pomalu se dostával do optimální formy. Ale pak přišlo utkání na ledě St. Louis a devětadvacetiletý centr se kvůli problémům s kolenními vazy znovu zařadil mezi marody.
„Je to frustrující, ale snažím se myslet pozitivně. To poslední, co bych si přál, je přenášet špatnou náladu na své spoluhráče. To by všemu jen uškodilo,“ řekl krátce po utkání proti Blues David Krejčí.
Český útočník se vrátil do sestavy Medvědů na posledních devět zápasů základní části, ale ani to k postupu do play off nestačilo. Boston provázely celou sezónu velké problémy v koncovce a absence jednoho z nejlepších forvardů (Krejčí vynechal celkem 35 utkání) v kombinaci s dalšími aspekty (nekonečné hledání vhodného pravého křídla pro první útok), se velkou měrou podílely na nečekaném neúspěchu.

„Bez Davida to bylo velmi složité. Je to náš nejlepší útočník. Naše první formace jeho absencí velmi trpěla, zvláště když se k tomu přidala zranění dalších hráčů,“ řekl Brad Marchand.
„Očekávání byla vysoká – počínaje fanoušky a médii, konče vedením našeho klubu – ale s tím jsme byli smířeni a nebyla to pro nás žádná novinka. Máme výborný tým, ale kvůli zraněním jsme málokdy hráli v nejlepší možné sestavě. Sám jsem marodil skoro polovinu sezóny. Zdeno Chára vynechal hodně zápasů, Kevan Miller také atd. Nechci se vymlouvat, jen si myslím, že kdybychom hráli v plné síle, dopadlo by to trochu jinak,“ řekl Krejčí.
„Ale i tak jsem pevně věřil v postup do play off – stejně jako všichni naši hráči – a že ve vyřazovací části dokážeme soupeřům pořádně zatopit. V NHL není tým, který by nerespektoval naší sílu. Vše bylo jenom o tom dostat se do play off a pak začít s čistým štítem. Ale to se nepovedlo,“ dodal Krejčí.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -