- Reklama -

Po otřesu mozku chce Letang v nové sezóně hlavně zůstat zdravý

- Reklama -

Obránce Pittsburghu Kris Letang se před novou sezónou NHL soustředí pouze na jedno číslo. A nemá to nic společného s góly nebo přihrávkami. „Můj jediný cíl je odehrát všech 82 zápasů,“ citují jej klubové stránky Penguins.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„To je můj hlavní cíl. Prostě chci být pro tým platný po celý rok a ne jen v nějaké části sezóny,“ dodal Letang, kterého pořád mrzí, že přišel o závěr poslední sezóny vinou otřesu mozku. Sice nasbíral 54 kanadských bodů (11+43), čímž si stanovil osobní rekord, jenže kvůli zranění vynechal posledních sedm zápasů v základní části soutěže a musel vynechat i celé play off.
V poslední době sbírá kanadský obránce jedno zranění za druhým. V předchozích třech ročnících NHL musel kvůli různým zdravotním neduhům vynechat celkem 89 zápasů! Od chvíle, kdy do NHL v roce 2006 přišel, odehrál kompletní sezónu jen v ročníku 2010-11. Před tou nadcházející se ale cítí být v dobré formě.
„Připravoval jsem se stejně jako každé léto. Nemusel jsem nic vynechat. Cítím se naprosto v pohodě. Rád bych teď dostal více času na ledě. Nechci měnit svoji hru. Chci být tím stejným hráčem, který hraje agresivně, dokončuje střety u mantinelu a je pro každého pořádně těžké proti němu hrát,“ vzkazuje Letang fanouškům i soupeřům.
Zranění Krise Letanga

V minulé sezóně strávil osmadvacetiletý Letang v průměru nejvíce času na ledě ze všech hráčů Penguins a je ho ice time 25:29 byl dokonce osmý nejvyšší v celé National Hockey League.
„Všichni víme, na co jsem zvyklý. Jsem zkrátka soutěživý typ a mám rád fyzickou hru. Zkouším do zápasů přenést ze sebe to nejlepší, měnit se nebudu,“ říká Letang. Vzorem je pro něj obránce Minnesoty Ryan Suter, jenž má na kontě nejvyšší počet minut strávených na ledě v NHL (29:03).
„Hráči jako Suter mají věci pod kontrolou. Nevidíte ho hrát špatně, Ryan nelítá po ledě nahoru a dolů jako smyslů zbavený. Nebudu nic měnit, chci to jen zvládat trochu lépe,“ řekl Letang.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -