- Reklama -

Po přesunu do prvního útoku našel Vrbata střeleckou mušku. Skórovali i Jágr a Sekáč

- Reklama -

Po šesti úvodních zápasech zařadil trenér Vancouveru Willie Desjardins Radima Vrbatu do první formace k Henrikovi a Danielu Sedinovým a ukázalo se, že spolupráce této trojice by opět mohla fungovat jako v minulé sezóně. Především Vrbatovi změna parťáků očividně prospěla. Český forvard byl v duelu s Washingtonem u obou gólů Canucks, ovšem ani jeho příspěvky nezachránily domácí celek od těsné prohry 2:3.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Vrbata poprvé v tomto ročníku NHL bodoval a byl vyhlášen třetí hvězdou večera. V úvodu druhé části dokončil mladoboleslavský rodák pokus Henrika Sedina o zasunutí kotouče k tyči po vyjetí zpoza branky a vyrovnal tak průběžné skóre na 1:1. O deset minut později stál Vrbata na začátku přesilovkové akce, kterou zakončil Henrik Sedin a poslal tím Kosatky do vedení 2:1. V poslední třetině se hostům podařilo strhnout vítězství na svou stranu, síť za zády gólmana Ryana Millera rozvlnili Jay Beagle a Alexandr Ovečkin.
Vancouver padl potřetí v řadě a stejně dlouhá série porážek trápí také hokejisty Floridy, kteří shodným výsledkem podlehli Chicagu. Publikum ve vyprodané aréně United Center tleskalo gólovým akcím, u kterých ani jednou nechyběli Brent Seabrook s Patrickem Kanem. Oba borci si včera vylepšili svoje statistiky o jednu branku a dvě přihrávky. Popáté v letošním ročníku se mezi střelce zapsal forvard Panthers Jaromír Jágr, jenž v 48. minutě zužitkoval přesilovou hru a snížil na konečných 2:3.
Další hodně nepovedené utkání odehrál Anaheim. Forvard Ducks Jiří Sekáč se sice na ledě Nashvillu dočkal první trefy do černého, ale jeho chvíle slávy přišla až v 53. minutě za stavu 0:4 a to se už se zápasem nedalo mnoho dělat. O bezpečný náskok Predátorů se v rozmezí 24. až 44. minuty zasloužili Eric Nystrom, Ryan Ellis, Mike Ribeiro a Mattias Ekholm. Tečku za utkáním udělal v čase 58:18 Colin Wilson. Prozatimní bilance kalifornských Kačerů v letošní sezóně je žalostná: šest zápasů, pět proher.
Martin Hanzal svou střeleckou smůlu neprotrhl, ale díky asistencím patří k nejproduktivnějším hokejistům celé soutěže (8. místo). Po včerejšku jich má na kontě devět, což se nikomu jinému zatím nepovedlo. Naposledy se jméno českého centra objevilo v kolonce úspěšných nahrávačů u jediné branky Arizony v duelu na ledě NY Rangers. Henrika Lundqvista překonal pouze Klas Dahlbeck, Mike Smith nestačil na pokusy Chrise Kreidera, Kevina Hayese a Keitha Yandlea, v závěru utkání pak Rick Nash poslal puk do prázdné branky při power play Coyotes.
Vítězný začátek se nekonal. Trenér John Tortorella se při premiéře na lavičce Columbusu musel smířit s prohrou 2:3 v Minnesotě. Blue Jackets tak utrpěli osmou prohru za sebou a horší vstup do soutěže zaznamenali pouze Jezdci z Manhattanu, kteří v roce 1943 prohráli v úvodních jedenácti utkáních. Hosté vedli po první třetině 2:1, jenže prostřední část hry patřila Wild, kteří brankami Niederreitera a Vaneka otočili skóre a těsný náskok si pohlídali až do konce zápasu.
Obávané útočné duo Dallasu Jamie Benn – Tyler Seguin se tentokrát neprosadilo, přesto si Stars odvezli z Pittsburghu dva body za výhru 4:1. První hvězdou utkání byl vyhlášen obránce John Klingberg (1+1), v jeho závěsu se umístili Jason Spezza (1+0) a brankář Antti Niemi, který kryl 33 střel. O čisté konto ho připravil Nick Bonino. Hvězdy vyhrály pět utkání v řadě a společně s Nashvillem se vyhřívají na čele tabulky Západní konference.
Gólman Martin Jones nebude na utkání proti svým bývalým spoluhráčům z Los Angeles vzpomínat v dobrém. Kings na něj vyslali 29 střel a čtyři z nich skončily za jeho zády. Sharks byli střelecky aktivnější, ale vynikající Jhonas Enroth se při svém debutu v dresu Králů prezentoval devětatřiceti bezchybnými zákroky a neuspěl pouze při pokusu Joela Warda. Ofenzivu Los Angeles si vzal na starost Jeff Carter. Kanadský centr dal dva góly a na dva další přihrál. Po zásluze se stal nejlepším hráčem zápasu.
V prvním utkání v novém ročníku NHL nastoupil Andrew Hammond proti New Jersey. Brankář Ottawy pochytal 28 puků a zastavil dva samostatné nájezdy, jeho týmu to stačilo pouze k zisku jednoho bodu za prohru 4:5. Nejvíce škody napáchali Senátorům Adam Henrique, Lee Stempniak (oba 1+1) a Mike Cammalleri (0+3).
Hodně důležitou roli sehrál Stempniak, jenž necelých 32 sekund před koncem základní hrací doby vyrovnal na 4:4 a ve čtvrté sérii nájezdů potom rozhodl o triumfu Devils. Hattrickem Gordieho Howea oslavil svůj jubilejní 900. zápas v základní části NHL (107+128, 2303 trestných minut) Chris Neil. Šestatřicetiletý forvard Sens si připsal gól, asistenci a navrch ještě absolvoval bitku, když přijal výzvu Jordina Tootooa. Neil byl vyhlášen první hvězdou utkání.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -