- Reklama -

Po Seguinovi a Kaneovi také Ovečkin mimo hru. V sestavě Caps ho nahradil Burakovsky

- Reklama -

Alexandr Ovečkin věděl už před zápasem, že něco není v pořádku. Trenéry a asistenty dopředu informoval, že možná zápas s Minnesotou vynechá. Rozbruslení ho pak v jeho předpokladu utvrdilo. Jakmile nejlepší střelec současné NHL oznámil, že nadcházející duel vypustí kvůli potížím ve spodní části těla, začala kabina Washingtonu vtipkovat.
Žerty se vedly na možnost sestavení čistě švédského útoku. Nicklas Bäckström a Marcus Johansson mohli být doplněni krajanem s ruskými předky Andrem Burakovskym, který byl bleskově přivolán z farmy v okamžiku, kdy začal být Ovečkinův start v ohrožení.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Samozřejmě, když máte jednoho z nejlepších hráčů mimo hru, je to pro ně trochu snazší. Jsem si jistý, že by vám to řekli taky,“ komentoval ztrátu elitního útočníka obránce Brooks Orpik. „Takhle vypadají zápasy, kdy nastupujeme bez něj, dáme málo gólů. Byli jsme většinu noci docela dobří, udělali jsme jen pár chyb a oni je využili.“
Minnesotě opravdu stačilo ke dvěma bodům na ledě Washingtonu málo. Ovečkin je s 19 zásahy v přesilovce nejlepším střelcem NHL v početní výhodě. Capitals s ním ztratili čtyřicet procent přesilovkové produkce. Nakonec však dali jediný gól večera právě při hře pět na čtyři. Ve 3. minutě otevřel skóre Curtis Glencross, hosté obrátili skóre dvěma zásahy ve třetí třetině.
Ovečkinovo zranění jako by potvrdilo prokletí hráčů z čela kanadského bodování. Mimo hru už je Tyler Seguin, zranil se také útočník Chicaga Patrick Kane. Jak dlouho bude chybět střelecky nadaný Rus, který se 43 brankami vede tabulku kanonýrů a s 67 body se dělí o čelo produktivity s Nicklasem Bäckströmem a Johnem Tavaresem, kteří mají stejně bodů, zatím není známo.
Zatím není jasné, kdy Ovečkin ke zranění přišel, lze ale předpokládat, že to bylo během úterního utkání s Columbusem Blue Jackets. Trenér měl před zápasem nachystáno několik variant. Šanci nakonec dostal podle očekávání Burakovsky, dvacetiletý nováček, který zatím letos do čtvrtečního duelu odehrál 49 z 65 utkání Washingtonu a nasbíral v nich 21 bodů (9+12).

„Hrál velmi dobře, aby tu zůstal,“ řekl k nováčkově motivaci trenér Barry Trotz. „Už to letos předvedl. Miluju jeho přístup. Pořád se zlepšuje. Čím víc hraje, tím lépe. Hraje opravdu dobře. Nemám s ním problém. Uvidíme, jak mu to dál půjde, nechceme na něj spěchat,“ ujistil lodivod Capitals.
Foto/Photo by: Amanda Bowen/ RRBG Photography/ akbmultimedia.com

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -