- Reklama -

Po ukončení hráčské kariéry bude Manny Malhotra pracovat pro Vancouver Canucks

- Reklama -

Jen několik dní poté, co oznámil konec aktivní hráčské kariéry, se Manny Malhotra vrací do Vancouveru, kde dříve působil a stal se velkým oblíbencem fanoušků. Canucks jmenovali bývalého útočníka rozvojovým koučem.
„Jsme vděčni, že Manny zase doplnil naši organizaci a pracuje s naším trenérským týmem na vývoji hráčů,“ uvedl ve svém prohlášení prezident hokejových operací Canucks Trevor Linden.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Manny má hromadu zkušeností z posledních dvou dekád, kdy působil v National Hockey League. Jeho charakter, pracovní morálka, a schopnosti nám dávají záruku, že bude našemu týmu přínosem,“ dodal Linden na adresu rodáka z Mississauga (provincie Ontario).
Šestatřicetiletý Malhotra bude mít u Kosatek na starosti především vhazování a herní systémy, pracovat bude také s mladými hráči v záložním celku Utica Comets v American Hockey League.
Minulou sezónu strávil Malhotra už jen na farmě v Lake Erie (AHL), zkušený centr odehrál za Monsters 23 utkání v základní části AHL, ve kterých vstřelil čtyři branky a na dvě další přihrál.
Sedmý hráč draftu v roce 1998 si v NHL získal respekt svou houževnatostí, vůdčími schopnostmi a kvalitní defenzivní prací. Byl také vyhlášeným specialistou na vhazování. S Canucks se v roce 2011 dostal až do finále Stanley Cupu.
Velké uznání si vysloužil za to, že se dokázal do NHL vrátit po vážném zranění oka, které utrpěl ještě v době svého působení v organizaci Canucks. Rodák z Mississauga podstoupil několik operací a kvůli dlouhodobé rekonvalescenci odehrál v základní části NHL 2012-13 jen devět utkání.
Malhotra působil také v NY Rangers, Dallasu, Columbusu, San Jose, Carolině a Montrealu. V základní části soutěže má na svém kontě 991 utkání a 295 bodů za 116 branek a 179 přihrávek. V 35 utkáních play off vsítil kanadský centr dva góly.
Jeho největšími úspěchy zůstane výhra Calder Cupu s Hartfordem Wolf Pack v roce 2000 (AHL), bronz z MSJ (Švédsko, 2000) a zlato ze Spengler Cupu (Davos, 2015).

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -