- Reklama -

Po úspěchu v KHL myslí Panarin na trofeje i v zámoří

- Reklama -

Ruské Korkino v Čeljabinské oblasti, odkud Artemij Panarfb-chicagoin pochází, je obklopeno hnědouhelnými doly. Útočník Chicaga by ale ze své nováčkovské sezóny v NHL mohl vytěžit mnohem cennější materiál. V polovině ročníku 2015-16 je jedním ze žhavých kandidátů na zisk Calderovy trofeje.
Statistiky „zelenáčů“ vede s desetibodovým náskokem na detroitského Dylana Larkina, momentálně asi svého největšího konkurenta. Čtyřmi brankami z dvojzápasu s Pittsburghem,  se dostal také do čela střeleckých tabulek. V Panarinových záznamech v tuto chvíli najdeme 15 gólů a 23 asistencí.
„Přestal jsem o gólech přemýšlet a začal jsem je střílet,“ říká za pomoci svého dvorního tlumočníka Arťoma Anisimova. „Když na střílení branek začnete moc myslet, přestanete je dávat. Příliš přemýšlet v tomhle případě moc nepomáhá.“
Zařazení bývalého hráče Petrohradu k jeho krajanovi a Patricku Kaneovi bylo geniálním tahem trenéra Jestřábů Joela Quennevillea. Kane se tento týden stal prvním hokejistou, který v sezóně pokořil 60bodovou metu, Panarin se pohybuje na hraně elitní desítky ligových statistik, Anisimov má nakročeno k překonání svého osobního rekordu ze sezóny 2010-11, kdy v NY Rangers nasbíral 44 bodů.
„Když nastoupí Patrick s Artemijem, máte pocit, že mají kotouč pořád ve své moci,“ kochá se ze střídačky výkony spoluhráčů další chicagský forvard Andrew Desjardins. „Dva góly, které ve středu Pittsburghu vstřelil, mířily do horního rohu. Na to, jak měl málo času, si našel perfektní místo. Brankář byl bez šance.“


V úterý vyhráli Jestřábi nad Tučňáky 3:2 díky Panarinově trefě v prodloužení. Odveta o den později skončila výsledkem 3:1 a čtyřiadvacetiletý Rus byl znovu autorem vítězného gólu.
„Dneska jsme za jeho branky byli vděční. Vnesl do našeho mužstva energii a šikovnost,“ říká kouč Quenneville. Na Panarinově hře nějaké nedostatky samozřejmě ještě nachází, ale práce na jejich odstranění pokračuje rychlým tempem.
„Bavíme se o tom, jak hrát s pukem v našem pásmu a jak pokrývat soupeřovy útoky. Už se v tomhle směru zlepšuje. Vidím to pozitivně, není moc věcí, které bych kritizoval,“ dodává šéf chicagské lavičky.
Sám Panarin má na sebe přísnější měřítka. „Chci se zlepšit ve všem. Snažím se moc nemyslet na celou sezónu, ale minulý ročník jsem měl úspěšný a rád bych se dočkal úspěchu i letos,“ vzkazuje loňský vítěz Gagarinova poháru v Kontinentální lize.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -